Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duzomalo

ile spia Wasz 5 lub 6miesieczne dzieci w ciagu dnia

Polecane posty

Gość duzomalo

moj syn ma 5 miesiecy i spi w ciagu dnia 2godziny przed poludniem w domu i 2godziny po poludniu na spacerze, ok. 17stej ucina sobie jeszcze jedna drzemke, a raczej my go usypiamy, bo robi sie strasznie marudny. a jak Wasze dzieci?

-moja spi rano do 7.20 potem ok 8.30 drzemka 0,5 godzinki potem ok 11.,30 drzemka ok 45 min potem ok potem ok 15 na 2 godzinki albo znów 0,5 godzinki

Gość gość
Moja 6,5 miesiąca śpi w dzien łącznie 3godz lub więcej. Wygląda to tak że idzie spać ok 19.30 i wstaje ok 7. Jakoś o 9 idzie spać na dwie godziny. Później ok 13 znow drzemka na godzinę i albo wytrzyma do wieczora albo ok17 jeszcze jedn krótka drzemka.

Gość gość
zazdroszczę Wam - moja córka jest młodsza, ma 12 tygodni i śpi od 20:00 do 6:00 z 4-5 pobudkami, a w ciągu dnia pośpi maksymalnie 3 godziny w rozbiciu na 2-3 drzemki :O

Gość gość
mój 7 mc syn śpi rano od 9-11, później 13-15, czasami zdarza się trzy drzemki w ciągu dnia zależy o której wstanie rano :) wieczorem zasypia o 19.30 i budzi się raz w nocy na mleczko a póżniej kolejna pobudka o 4 rano ale nie na mleczko tylko szaleństwa w łóżeczku :) po godzinie szaleństw zasypia i zazwyczaj śpimy do 6-7

Gość gość
moja corka tez jak byla noworodkiem to tak mało spała i w nocy przez pierwszy msc budziła sie co godzine i karmiłam jak 40min to masakra jakas była. Teraz ma 6msc i w dzien śpi 2h 4razy po pół godziny na spacerze zadko śpi bo jest strasznie ciekawska i nie ma czasu na spanie. A w nocy budzi sie 2/3 czasem 4razy.

Gość gość
To ja z 20.13 Do gościa z 20.27- nie martw sie, to minie. Moja przez pierwsze dwa miesiące w dzień to prawie wg nie spala. Walnela sobie drzemkę 5minut i koniec, mogła szaleć. I tak spala łącznie może godzinę dziennie. W nocy co dwie godziny jeść. Jak skończyła 3 miesiące zaczęła przesypiac noce i ładnie spać w dzien. Cierpliwości.

Gość gość
dziękuję za pocieszenie, może faktycznie tak będzie; teraz jest chora i w dzień nie śpi prawie w ogóle, bo katar jej przeszkadza, mimo że podniosłam jej trochę gondolę :(

Gość gość
Mamo trzymiesieczniaka pociesze cie,ze drzemki normuja sie pozniej i spanie nocne. Ja przez 3 dni pierwsze miesiace nie moglam przewidziec kiedy spanie nastapi. Dopiero potym czasie.zaczelo to miec rece i nogi. Do 6 miesiaca synek mial 3 drzemki. Wstawal o 8, zasypial o 10 do 11-11.30 potem po 2h czuwania znow drzemka i po poludniu kolo 16-17znow drzemka. Szedl spac kolo 21. I raptem jak skonczyl 6 miesiecy zaczelo mu byc za duzo o ta ostatnia drzemke, znacznie sie wydluzyly, do 2h kazda i dluzej czuwa. I jak spal o 17 to nie mogl zasnac do jakiejs 22. Teraz.wstaje 7.30. Pierwsza drzemka ok 10 do prawie 12. Czasem krocej. Potem spi znow ze 2h kolo 15. I to wszystko. Kapiel po 19 i zasypia po 20. Dzis do 15 spal tylko pol godziny a i tak nie mogl zasnac po 17 i wytrzymal do kapieli.

Gość to ja z 21 01
Tak,tez pamietam te drzemki po 5 min za noworodka i pozniej. Na spacerze pospal dluzej. Specjalnie po poludniu jak marudzil to pakowalam w wozek i szlam by odpoczac. Teraz na spacerze rzadko zasnie. Musi byc na prawde zmeczony,po jakis 3-4h czuwania.

Gość to ja z 21 01
Nie wiem skad sie wziely "dni" w moim pierwszym poscie. Mialo byc 3 miesiace.

Gość gość
moja mała ma 8 miesięcy ale już od jakichś 3 miesięcy śpi w trybie takim że wstaje o 8 potem o 11 zasypia budzi się o 13 potem znowu zasypia o 16 budzi o 18 i na noc zasypia mniej więcej o 20:)

Gość gość
dziękuję za pocieszenie :)

Gość gość
to byłam ja, czyli mama trzymiesięczniaka mało śpiącego ;)

Gość goscv
między 21 a 6 rano a w dzień wcale

Gość gość
Moj co dwie godz a w nocy jak chce np 5h po kąpieli. Zabkuje..

Gość mama trzymiesięczniaka
a napiszcie mi jeszcze, czy Wasze dzieci chętnie jeżdżą we wózku, gdy nie śpią? u nas kiepsko ze spacerami w trakcie czuwania, nie chce leżeć we wózku :( w ciągu dnia staram się małą kłaść po 2h czuwania, ale nie zawsze zaśnie

Gość gość
ale wam zazdroszcze. U nas wyglada to tak rano pobudka ok 7, pozniej jakas drzmka 15 min kolo 9 nastepna okolo 11 tez gora pol godziny. Pozniej kolo 13/14 spi tez jakies pol godzinki gora... Pozniej kolo 16/17... A co do spacerow z poczatku byl istny horror... Synek plakal, spacery tylko blisko domu... A teraz( 5 mies.) mozemy jezdzic i jezdzic, tylko musi miec na co patrzec jakies drzewa itd...

Gość Tosisława
Moje dziecko za 4 dni konczyu 5 miesiecy i od urodzenia w nocy śpi ok 10 godzin za to w dzień mało. Ok 1,5 godziny od pobudki robi sobie jeszcze 30 minutowa drzemkę, pożnije ok południa też z 40 minut i tak ok 16/17 znów z30 minut ale sa takie dni że śpi np tylko 40 minut przez cały dzień. Dobrze, że nie jest marudna i można cokolwiek przy niej zrobić tylko musi mnie widziec więc wszedzie biore ja na leżaku nawet do łazienki....

Gość gość
Mój syn śpi prawie całą noc-na butelce z kaszką ryżową. W dzień 2 drzemki po ok godzinie. Ciągle chce pełzać po podłodze. Włożony do lezaczka lub wozka płacze. Ma 6 miesięcy.