Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wysokie BetaHcg a brak pęcherzyka ciążowego

Polecane posty

Gość gość

Witam, staraliśmy się z mężem o dziecko, ostatnią miesiączkę miałam 20.08.2013 ( miesiączkuję nieregularnie, wahania cykli od 20 do 40 dni ) 18 września robiłam test ciążowy, wynik pozytywny, tego samego dnia z bólami podbrzusza trafiłam do szpitala. bthcg tego dnia wynosiło 550 po dwóch dniach wzrosło do 900 jednak nie było widać pęcherzyka ciążowego, 20 wyszłam ze szpitala w stanie dobrym. 25.09 byłam u swojego lekarza prowadzącego na usg, on pęcherzyk ciążowy widział o wielkości 6,3 mm ciążę określił na 6 tygodni. wczoraj (30.09) trafiłam ponownie do szpitala ponieważ krwawiłam, krwawienie było niewielkie i jednorazowe, na usg nie uwidoczniono ani zarysów płodu ani pęcherzyka ciążowego, bthcg wynosiło 14800, dziś wypisałam się na własne żądanie ze szpitala, ponieważ zle na mnie działało to że każdy lekarz mówił mi co innego i co pare godzin mówiono mi ze jestem w ciąży, nie jestem w ciąży, pozamaciczna, lub że poroniłam, stąd moje pytanie co może się dziac że przy tak wysokim bthcg nie widać ciąży.

Gość gość
a nie brałaś pod uwage pozamacicznej tym bardziej że masz bóle i krwawienia

Gość gość
jeśli pozamaciczna - to lepiej wróć do szpitala - to może być nawet śmiertelne jeśli nic się z tym nie zrobi....;(

Gość slonecznik32
Trzebabylo zostac w szpitalu mysle ze jednak lekarze sa bradziej kompetentni w temacie niz obcy ludzie na torum. Kucharki. Stroze. Dyrektorzy bankow. Ales Ty madra ehhhhh. Jak sie wypisalas to teraz gdybaj i googluj sobie sama diagnoze to na pewni dobrze na Ciebie zadziala

Gość gość
Tez nie lubie t ej atmosfery w szpitalu i każdy lekarz mówi co innego tyle ze ja mam problem ze skracajaca szyjka. Najwieksza glupote jakz moglas zrobic to wyjsc ze szpitala bo jesli teraz bedzie siue cos dzialo to po pierwsze beda bardzo nie mili dla ciebie a po drugie liczysz ciaze od ostatniej miesiaczki wiec u ciebie okolo 5 tyg by chyba bylo i juz cos powinno byc widac chociaz czartna plamke a skoro beta rosnie to moze byc ciaza pozamaciczna ( ale spokojnie nie musi takbyc pecgezyk jeszcxze moze sie pokazac. Pozatym krwawienie w tak wczesnej ciazxy nawet skape nie znaczy nic dobrego moze sie znow powtorzyc. Gdyby zalezalo ci na dziecku wytrzymala bys w szpitalu tam zaszevreakcja jest szybsza jesli cos sie dzieje. A jesli jest to ciaza pozamaciczna czegoi ci niue zycze w ciagu kilku minut mozesz dfostac krwoitoku i zebys sobie tak nie narobila ze bedziesz plakac bo wiecej ciaz nie donosisz. Co ci to dalo ze jesteś w domumoze jest przyjemniej ale nadal nie wiesz czy z dzieckiem ok ryzykujesz zyciuem i zdrowiem, Mysliusz ze internet i kafeteria wie wiecej niz lekarze w szpitalu

Gość gość
Ja w sobotę też krwawilam tylko trochę. W niedzielę dostalam silnych skurczy i poronilam, zaczynalam 8 tydzien. Na szczescie od soboty leżałam cały czas w szpitalu i miałam zapewniona opieke. Źle zrobilas, wracaj do szpitala.