Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

białystok

Polecane posty

Gość gość

Zostałam zaproszona na wesele do Białegostoku,nigdy nie byłam i skorzystałąm z zaproszenia.Mieszkam na Śląsku i dla mnie wesele było wielkim zaskoczeniem.Ślub był późno godz,18 więc na sali byliśmy o 19.30. Wchodzimy na salę a tam na stołach już ustawione zimne przekąski,wędliny ,galaretki io różne sałatki..Rozumiem że przed kolacją podaje się przystawki ale wszystkie zimne podawać od razu?Potem kelnerki podawały w bulinówkach rosół,jeszcze nie pozbierały pustych bulionówek a już podali drugie danie na talerzu,plaster pieczonego mięsa ,troche ziemniaków i 2 surówki,wszystko polane sosem grzybowym.Nie lubię grzybów wiec odstawiłam talerz.Zaczęły kelnerki z wózkiem zbierać talerze,przy gościach zwalały resztki do wiadra a talerze ustawiały na wózku,ohyda.Na stołach stał tatar,mało kto miał odwagę go ruszyć,potem podali kluski z mięsem ,ha ha ha kluski z mięsem na weselu.Potem był tort,śmietana smierdziała mięsem i tort był strasznie suchy.W ogrodzie była beczka z piwem,jedna dobra rzecz na tym weselu,większość gości przeniosła się do ogrodu i tak spędziliśmy wesele przy piwku.Oczywiście hotelu nikt nam nie rezerwował ,nie mówię już o płaceniu za hotel.ale miło by było jakby para młoda zaproponowała nocleg w jednym hotelu dla wszystkich gości a goście sami by sobie opłacili

Gość Białostoczczanin
A gdzie w jakiej sali i kiedy było to wesele? Znam większośc sal, wiec, mógłbym sie wypowiedzieć, ale twój krzyk jak dla mnie póki co jest raczej mało wiarygodny.

Gość dorka k
Kluski z mięsem (kartacze) kiszę , golonke........ i takie rózne rzeczy podaje się jako stół wiejski - pychota. A kiedy maja byc podawane wędliny, sałatki? , tatar tez podaje się na początku, żeby był świeży ????? Dziecko !!! Z jakiej dziury ty sie wyrwałaś! I wez tu taką zapros na wesele, nikogo nie uszanuje.

Gość dorka k
Najlepiej jakby jeszcze P. M nie tylko hotel ale i podróż opłacila.I też było by zle!!!1 A co mieli może kwaśnicę podawać?

Gość gość
A ja rozumiem autorkę, sama jestem ze Ślaska, gdzie panują zupełnie inne zasady. Tu, o wiele wcześniej jest przyjecie weselne, które zaczyna sie pełnym obiadem , składającym sie z dwóch dań, do tego , nic nie jest na talerzu, z zestawu ( co najmniej 6 mięs i tyluz surówek, ziemniaki , kluski śląskie) , sami sobie dobieramy, co chcemy zjeść. A na wymienionym weselu, sama byłabym głodna, bo i dla siebie nic z wymienionych przez autorke """rzeczy"", nie jem.

Gość gość
**tyleż*** miało być...

Gość gość
W d****h niektórym sie poprzewracało, na kazdym weselu jest i tak za dużo jedzenia, a jak nie smakuje to to smakuje tamto ( wybór jest) ale jak uważa się za "panią" przez ą, ę... to żeby miodem obłożył to i tak sie nie dogodzi. A w domu to pewnie zupka chińska z paczka smakuje. Trochę szacunku do osób którzy staraja sie jak mogą aby takim dogodzić.

Gość gość
a co to za sala była?

Gość gość
nie podam nazwy sali ,bo nie chodzi mi zrobienie złej opini ,tylko chciałąm wiedzieć czy wszystkie wesela w białymstoku są w takim stylu?czy większość wychodzi głodna z wesela?czy przed weselem należy w domu zjeść porządny obiad to na weselu wystarczy coś skubnąć

Gość weselnik 39
Nie podajesz nazwy bo na żadnym weselu nie byłaś!!!!!!!!! pewnie jesteś z pobliskiej białostockiej sali" konkurencyjnej" Byłem na wielu weselach w Białymstoku i nigdy nie wracałem głodny, a potrafię zjęśc :) zresztą zawsze jedzenia sie zostawało. W poznańskim, tam dopiero porcje są jak dla ptaszka:)

Gość gość
a mi to trochę przypomina wesele pod Białymstokiem,dokładnie Bobrowa Dolina też tam byliśmy na weselu i wyszliśmy z wesela głodni,bo to co było to większość była z dodatkiem grzybów

Gość gość
Ja miałam okazje gościć w hotelu http://www.tanona.pl/ i uważam ze to tani hotel w Białym stoku jak na tak wysoki standard. Zatrzymałam się tam na kilka dni podczas podróży służbowej w związku z czym mogę pochwalić obsługę hotelową i restauracji.

Gość gość
Polecam Hotel Esperanto, oferujący noclegi w Białymstoku . Dużą zaletą jest rezerwacja on-line http://www.hotelesperanto.com.pl/hotel . Naprawdę najszybsza rezerwacja, którą kiedykolwiek robiłam. Poza tym jest to piękne miejsce z pysznymi daniami serwowanymi w restauracji oraz przemiłą obsługą. Każdy, kto wybiera się do Białego stoku powinien zapoznać się z ich ofertą.

Gość gość
na szczęście ja nie miałam takich nieciekawych wrażeń jak Ty. Moja koleżanka wychodziła za mąż i imprezę weselną zorganizowała w hotelu http://hotelcristal.com.pl/. Wspominam to wesele bardzo rewelacyjnie. Menu weselne w tym hotelu było rewelacyjne, obsługa zacna. Sprawnie sobie poradzili z wydawaniem kolejnych posiłków. Wszystko było idealnie dograne. Wszystko w tym hotelu było super. Nocleg mieliśmy zarezerwowani właśnie tym kompleksie i było bardzo dobrze. Nie trzeba było jechać gdzieś na drugi koniec miasta do hotelu tym bardziej, że ja z Rzeszowa jestem i miasta nie znałam.