Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mietek Funeralski

jak sobie wyobrażacie swój pogrzeb

Polecane posty

Gość Mietek Funeralski

Ilu znajomych przyjdzie? Będzie ksiądz? Ktoś będzie przemawiał? Co powie? Muzyka zagra? Trumna będzie otwarta czy zamknięta? Będą płacze, jęki, lamenty, histerie i rzucania się zrozpaczonych na wasze zwłoki? Jaka będzie pora roku i pogoda? Tłumy ludzi czy psa z kulawą nogą?

Gość gość
będe spalona w jedny z niemieckich krematoriów

Gość gość
garstka znajomych ,fajna muzyka,cos w stylu Elli Fitzgerald , ja w puszce po nesce ,skromnie :D

Gość gość
Nie myśle o tym :o za młoda jestem:D

Gość kelner z Rewala
a jak ty sobie wyobrazasz Zagrzeb?

Gość gość
nie chce fałszywych ludzi na moim pogrzebie którzy mnie smarowali

Gość gość
ciekaee co by ksiądz powiedział :^....hm to mnie ciekawi

Gość ta od neski
księdza nie będzie będzie wspomnienie może mojej osoby,pracuję na to już kawał zycia by nie wypadło źle :p

Ilu znajomych przyjdzie? nie wiem, z 20 jak dobrze pójdzie. nie pamiętam ilu znam ludzi. Będzie ksiądz? raczej tak, bo mam katolicką przynależność Ktoś będzie przemawiał? nie wiem:O Co powie? Muzyka zagra? nie wiem:O Trumna będzie otwarta czy zamknięta? raczej zamknięta, byłam na pogrzebie z otwartą i jest to makabryczne wrażenie Będą płacze, jęki, lamenty, histerie i rzucania się zrozpaczonych na wasze zwłoki? no ze strony matki na pewno, to histeryczka i dzieci to jej główny cel życia, załamie się jak jeden cel umrze. tata będzie płakał, no generalnie będą ludzie płakać jak to na pogrzebie. nie przewidywałabym żadnych sensacji.

Gość gość
dziwna i niezreczna atmosfera, matka wyjatkowo pieknie refleksyjna, brata nie chce sobie wyobrazac bo mi sie smutno robi, wujostwo w drodze bedzie dyskutowac nad kolorem felg w nowym samochodzie, moze przyblaka sie kilku znajomych, pozniej pojda oni na piwo, ot nic wielkiego, a jeszcze ciotka zrozpaczona, wszystkie ciotki, jak jeden maz mnie pokochaja po smierci

Gość gość
ja ze względu na swoje zaburzenie hipochondryczne,często mam taki widok w głowie,moje dzieci i mąż nad moim grobem,łzy spływają im po policzkach i słyszę tylko grę na trąbce

Gość gość
ginę w wypadku .. co powiesz o mnie innym ? ;) że niedobra? okropna wszystko na ble na order nie zasłużyła ;D

Gość gość
ja juz dzisiaj pytam czy przybęda zeby miec pewność

Gość misza szasowata
Będą wszyscy ludzie których uważam za przyjaciół, czyli 7 osób plus trochę rodziny. Chciałabym aby wszyscy się nap********i w ten dzień w trzy d**y :)

Gość Mietek Funeralski
Mój pogrzeb? Chciałbym, żeby było lato i ładna pogoda. Dzień wolny od pracy. Tłumy ludzi. Rodzina, sąsiedzi (cała klatka 100% frekwencji), koledzy z klas do których uczęszczałem. Koledzy z zakładów pracy, gdzie pracowałem. Ludzie, których znam z widzenia, o których nie powiedziałbym, że czytając klepsydrę z moim nazwiskiem, wiedzieli o kogo chodzi. Rodzina zachowująca się godnie - bez wrzasków i histerii. Trumna zamknięta. Przemowy? Jak najbardziej - jeśli ktoś zechce coś powiedzieć. Chciałbym by trąbka zagrała "Śpij kolego". Bez księdza.

Gość Mietek Funeralski
hop do góry!

Gość gość
własnie taki wielki pogrzeb maił mój tata a ja życze sobie fajerwerki

Gość gość
ja życzę sobie pieśni Anielski Orszak Przybądźcie z nieba na głos naszych modlitw, mieszkańcy chwały wszyscy święci Boży; Z obłoków jasnych zejdźcie aniołowie, Z rzeszą zbawionych spieszcie na spotkanie. Ref. Anielski orszak niech twą duszę przyjmie, Uniesie z ziemi ku wyżynom nieba, A pieśń zbawionych niech ją zaprowadzi, Aż przed oblicze Boga Najwyższego. Niech cię przygarnie Chrystus uwielbiony, On wezwał ciebie do królestwa światła. Niech na spotkanie w progach Ojca domu Po ciebie wyjdzie litościwa Matka. Promienny Chryste, Boski Zbawicielu, jedyne światło, które nie zna zmierzchu, bądź dla tej duszy wiecznym odpocznieniem, pozwól oglądać chwały Twej majestat.

Gość gość
jestes strasznie niemodny/a z ta piesnia:D

Gość gość
to nie ma znaczenia,mnie zawsze łapie za serce,kiedy ją słyszę i chcę ją mieć na swoim pogrzebie

Gość gość
w zyciu bym nie chciala tego anielskiego orszaku, to najgorszy wyciskacz lez:o

Gość gość
Piekna piesn dziekuje za zamieszczenie jej na forum, bo znam tylko niepolska wersje. Do teraz. :-)

Gość gość
dobrze,że wyciskacz łez,jak nie będą płakać za mną to chociaż przez pieśń,nie będzie mi tak głupio

Gość gość
skromna trumna, msza z księdzem, rodzina i znajomi