Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dentysta odmówił przyjęcia mnie

Polecane posty

Gość gość

Witam forumowiczów. Mam pytanie zarówno w kwestii prawnej jak i etycznej. Dentystka stwierdziła, że jeden z moich ząbków jest do usunięcia i poradziła pójść do gabinetu obok, do dentysty, który się tym zajmuje (w tej samej klinice). Umówiłam się z Panem na wizytę bo owszem, ząb był do usunięcia. Problem był taki, że tego dnia, w którym miałam do niego iść wezwano mnie do pracy, a w pracy nie mogłam za bardzo do niego zadzwonić. Teraz jak chcę się z nim spotkać, facet nie dość, że nie chce mnie przyjąć, twierdząc, że zlekceważyłam jego czas, to jeszcez nie może sobie dać do wyjaśnienia, że tamtego dnia faktycznie nie mogłam się z nim skontaktować. Czy jako lekarz ma prawo się tak zachować?

Gość Jak to prywatny gabinet
to jak najbardziej ma prawo. Czekał na Ciebie, nie przyjął w tym czasie innego pacjenta = stracił pieniądze i swój czas a Ty nie raczyłaś go nawet poinformować. Jak najbardziej ma prawo nie chcieć umówić cię na kolejną wizytę.

Gość gość
a tzo jeden dentysta jest w tym kraju? tak jak kiedys jeden kowal z obcegami na calej wsi?

Gość gość
moglas zadzwonic. ale z drugiej strony, to oni też nie szanują klientow. Czasem trzeba czekac godzinę na swoja kolej, nawet jesli to gabinet prywatny i bylo sie umowionym, no ale przy kims wczesniej po prostu dluzej zeszla robota i pozostali muszą czekac.