Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość listerrrrre

2 miesieczne dziecko je co 2 godziny

Polecane posty

Gość listerrrrre

moje dziecko jest pulchniutkie i ciagle glodne je co dwie godziny po 120 ml czy to normalne

Gość kinkyreggae
niech je jak najwięcej :):):):):):) mały pączek ❤️ tłuszczyk zgubi za pare lat a teraz bedzie rosło silne i zdrowe :):):)

Gość gość
Jak najbardziej normalne mój je co 2,5

Gość listerrrrre
ale podobno dzieci na mm powinny jesc co 3, 4 godziny a moj wiecznie glodny martwie sie, ze go utucze tym mlekiem ale jak odmowic takiemu maluchowi

Gość gość
Tak mówią ale Nic nie zrobisz jak dziecko głodne ja tez sie martwiłam ze je co 2-2,5 a powinien co 3-4 karm jak jest głodny wszystko jest ok

Gość gość
Mam to samo. Córka ma skończone 5 tygodni. Ja wpadłam niedawno na pomysł i staram się aby jadła co 3 h/ Mała ma silną potrzebę ssania i dałam jej po prostu smoczek. Dzięki temu nie wkłada rączek do buzi i nie płacze a ja nie lecę z butelką bo myślę, że jest głodna. Z tym, że córcia je 90 ml i więcej nie chce.

Gość gość
Dziecku jak jest głodne to smoczek nie pomoże każde dziecko jest inne i inaczej będzie jadło nie można sugerować sie tym co napisane na opakowaniu

Gość listerrrrre
mój malutki ma smoczek ale jak jestglodny to pluje nim co sekudne i domaga sie bardzo glosno jedzenia. Probowalam go nawet dopajac, przetrzymac jakas godzinke ale placze okropnie/. Nie wiem po kim on taki głodny :P moje pierwsze dziecko jadlo i spalo ksiązkowo ;)

Gość gość
u nas byl ten sam problem. wiecznie glodne dziecko i ani smoczek ani pojenie woda nie pomagalo. mala wazyla w wieku 5 miesiecy 9 kg!! lekarz kazal wtedy wprowadzac nowe pokarmy (inne niz tylko mleko). teraz ma rok i wazy 11 kg. zobaczysz jak bedzie u Was dalej. nam kazdy lekarz zwraca uwage, ze dziecko jest przekarmione i trzeba cos z tym zrobic. powodzenia!

Gość gość
mialo byc "zwracal uwage", bo teraz jest juz ok ;)

Gość gość
zazdroszczę...moja ma 4 miesiące i mleko mogłoby nieistnieć...:(

Gość biała czekoladka eh
moja córka je róznie ale ok co 2,5 godz po 60-90 ml. A dopajasz dziecko glukoza albo herbatką? bo to wazne przy mm

Gość gość
Ooo moje pytanie do dziewczyn co karmią MM. Czy dajecie coś dzieciom oprócz mleka? Ja czasem herbatkę koperkową.

Mój synek je co 1,5-2h mm NAN1.Byłam u lekarza wczoraj i wazy 5.555kg i 58cm (miesci sie w normie wagowej) Martwie sie,ze za szybko przybiera...co moge dawac dziecku do picia oprócz mleka?Dodam,ze probowalam dawac koper i wode ale nie chcial pic :(

Wspomne jeszcze ze co 2h jego porcje to 80ml-90ml.Kiedy biore go do odbicia to beka i zaraz mu sie ulewa.W nocy wstaje tylko raz i jak go karmie to w ogole nie odbija mu sie...czy to normalne?Zapisuje ile je i jak czesto...srednio zjada na dobe 750ml.To moje pierwsze dziecko i martwie sie.

Gość gość
Jakbys karmila piersia to nie mialabys takich problemow. Mleko matki mozna wklewac hektolitrami i dziecka sie nie przekarmi.

Gość gość
a czemu nie karmisz piersią? 2miesieczniak to jeszcze takie malenstwo... a ty-swiadomie i dobrowolnie skazujesz swoje dziecko na nadwagę choroby serca,cukrzyce itd swiadomie wyrzadzasz mu krzywdę!

Gość gość
to normalne, moj mial taki okres 2 tygodni ze chcial jesc co godzine lub poltorej, a tak tez co 2 godziny, teraz ma 3 miesiace i mu przeszlo, je co 3-4 godziny maly intensywnie rosnie, widocznie tak potrzebuje zjesc

Gość gość
Poza mlekiem daje tylko wode. Corka ma 12 tygodni. Je co 3 godz ale nie wiem czy nie powinna juz co 4. Spi w nocy srednio 5 godzin. Zjada ok 900 ml. Jest duza i chyba szybko i dużo sie rusza bo nie tyje wcale dużo. Rozwija sie zdrowo. Chcialam zejdc z 7 do 6 karmien i mi sie udalo. Musze tylko sprawdzić czy tyje wystarczająco. Jezeli masz wątpliwości to zapytaj lekarza nie na forum

Gość Pati 123
Dnia 25.06.2015 o 23:55, Katrina26 napisał:

Mój synek je co 1,5-2h mm NAN1.Byłam u lekarza wczoraj i wazy 5.555kg i 58cm (miesci sie w normie wagowej) Martwie sie,ze za szybko przybiera...co moge dawac dziecku do picia oprócz mleka?Dodam,ze probowalam dawac koper i wode ale nie chcial pic 😞

A ile dziecko ma?