Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowy gość

dieta odchudzanie

Polecane posty

Gość nowy gość

Miłe Panie. Dobry człowiek jest podobny do kwiatu, który rozkwita w ciepłych promieniach słońca. A Wy kochacie kwiaty .... :-) Ja również próbuje schudnąć i jeżeli mogę podzielić się kilkoma radami, udało mi się schudnąć narazie 5 kg. I to nie żadną głodówkową dietą cud, która wyniszcza organizm. Moja przyjaciółka po takiej właśnie diecie jest prawie łysa, ma anemię i inne dolegliwości, których wcześniej nie miała. I pomimo, że schudła to wygląda i czuje się strasznie. Ogólne zalecania to należy pić do 2 litrów wody dziennie, spożywać 2 łyżki oleju dziennie w potrawach . Należy unikać potraw smażonych i tłustych. Odpowiedni sposób przyrządzania to gotowanie, duszenie, przyrządzanie w sosie własnym, pieczenie w piekarniku lub na parze. Można stosować przyprawy i zioła, sól w niewielkich ilościach. Posiłki powinny być spożywane regularnie 5 razy dziennie (bez dodatkowego podjadania pomiędzy posiłkami). Ćwiczenia fizyczne dostosowane do swoich możliwości . Należy unikać cukru i ogólnie słodyczy. I naprawdę nie głodzić się. Bardzo ważnym posiłkiem jest śniadanie: - najlepiej 2 kromki razowego lub żytniego pieczywa, np. z twarogiem, szynką i na to dużo warzyw (kanapka powinna być wysoka, można na nią nawrzucać różne warzywa sałata, pomidor, papryka - Drugie śniadanie: jogurt naturalny lub kefir z 2 łyżkami błonnika + pokrojony owoc (jabłko, kiwi, brzoskwinia, gruszka, grejpfrut, 4 śliwki, granat, pomarańcza, 2 plastry arbuza lub ananasa) Obiad: warzywa gotowane lub sałatka z sosem vinagrette i do tego porcja porcja mięsa lub ryby ok 200 g. do tego wywar warzywny (2 pietruszki + seler + cebula + 1l. wody gotować aż warzywa będą miękkie) wywar wystarcza na 2 dni - podwieczorek może być jogurt z owocami, sok lub 1-2 owoce - kolacja: wywar warzywny, sałatka warzywna + jajka na twardo lub jeżeli przyrządziliśmy więcej mięsa lub ryby na obiad to można to zjeść, również warzywa z wywaru ugotowanego wcześniej. Wiem, że się wymądrzam, pewnie o tym wszystkim same Wiecie. Ale jeżeli mogę to chciałabym się podzielić z Wami, bo korzystałam z porad dietetyka i wypróbowałam na sobie i na razie jest 5 kg (w ciągu 1,5 miesiąca, to nie brzmi rewelacyjnie, ale jestem zadowolona) pozostało mi jeszcze sporo do zrzucenia. Zawsze mi się wydawało, że powinnam ograniczać posiłki i po prostu nie jeść, a dietetyczka wręcz zalecała, aby spożywać wszystkie posiłki, bo wtedy pobudzamy metabolizm. Nigdy na tej diecie nie czuję się głodna, owoce zastępują mi ulubione słodycze. Bardzo trzymam za Was kciuki i sama dalej będę walczyć z nadmiarem kochanego ciała :-). Służę jeszcze innymi przepisami jeżeli będziecie zainteresowane.

Gość gość
Od siebie dodam tylko, że to że należy unikać tłustych i smażonych potraw nie jest równoznaczne z tym, że należy wyeliminować z diety wszystkie tłuszcze. Oleje roślinne, np. olej rzepakowy, wręcz pomagają chudnąć, dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 w składzie.

Gość gość
nowy gościu - a ja nawet wiem, co to za dietetyczka, do której chodzisz :-) Dieta jaką przytoczyłaś to dieta urozmaicona z Natur House :-) Też na niej jestem (jutro będzie koniec drugiego tygodnia) i też chudnę, czuję się dobrze i bardzo mi ta dieta pasuje. Ale oprócz diety mobilizujące są też wizyty kontrolne.

Gość gość
Po pierwsze regularne niezbyt obfite posiłki(4-5 w ciągu dnia). Należy pamiętać o spożywaniu ok 2l wody niegazowanej dziennie. Przed kuracją dobrze byłoby oczyścić organizm z toksyn i złogów. Dodatkowo suplement na bazie zielonej kawy, zielonej herbaty z pewnością pomoże w walce z nadwagą, bardzo ciekawy skład ma Get Slim od Noble Health.