Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość787

Pneumokoki i rotawirus

Polecane posty

Gość gość787

Witam, mam 4-miesięczną córeczkę nie wiem czy szczepić dodatkowymi szczepieniami. Jeden lekarz mi doradził na pneumokoki i rotawirusy, bo wg niego atakują jesienią. Co do pneumokoków nie chciał się wypowiadać. Niektórzy mi radzą żebym później zaszczepiła, jak mała będzie miał kontakt z innymi dziećmi. Bardzo proszę o radę. pozdrawiam

Gość gość
mi pediatra odradziła

Gość gość787
ale wypowiedziała się na temat tych szczepionek?? dlaczego odradza

Gość gość
że są niesprawdzone dokładnie, że nie działają na wszystkie rodzaje wirusa, i że dzieci mimo szczepienia i tak chorują.

Gość gość787
i pneumokoki tez odradzała?? kurcze nie wiem co zrobic bo cieka decyzja

Gość gość
Ja szczepie dokładnie w piątek ;)

Gość gość
Mi też odradzają, Otrzymałam informację od lekarza , który był niedawno na szkoleniu za granicą , że im więcej się szczepi dziecko tym jest dla niego gorzej. I to jest tylko marketing. Dlatego tak reklamują w telewizji szczepienia na rotawirusy - odpowiedzcie sobie sami na to pytanie.

Gość gość
Rotawirusy odradzam, działają tylko na kilka rodzajów wirusa, znam kilka przypadków dzieci które były szczepione a i tak zachorowały i wylądowały w szpitalu.

Gość gość
A ja wam powiem tak : zaszczepiłam przeciw rotawirusom chociaż tanio nie było ponieważ tu gdzie mieszkam dzieci a także dorośli często chorują, nie bardzo wierzyłam w skuteczność szczepionki ale jednak zaryzykowałam i co?? A no ja i mąż chorujemy, grupa przedszkolna syna też ale on ani razu. Nie żałuję. Nasz szpital zawsze pełen jest dzieci z rota, starszych i tych całkiem malutkich. Ale na szczepienie przeciw rota jest już za późno jeśli dobrze pamiętam szczepi się od 6 tyg życia. Na pneumokoki nie szczepiłam.

Gość gość
Ja szczepiłam na rotawieusy i powiem ze moje dziecko ma 3.5 lat i nie miało nigdy problemow wymiotnych biegunki itd ale nie wiem czy to pomoglo czy nie

Gość gość
rotawirusa trzeba zacząć przed 6tym m-em więc faktycznie chyba za późno.Ale jeśli już miałabyś wybierać to na rota wirusa możesz reagować orsalitem i probiotykami i jakoś się z takiej infekcji wybronić.Infekcje z udziałem pneumokoków mogą być bardziej niebezpieczne.Ja szczepiłam tylko na pneumokoki.

Gość gość
dla mnie to jest chore tlumaczenie- nie szczepie bo akuart na ten wirus ktory moze zaatakowac moje dziecko szczepionka moze nie zadzialac. ciekawe ile z was przepali ta szczepionke w miesiac czasu

Gość gość
moja położna mówiła,że była na szkoleniu i szczepiona na rota jest skuteczna tylko w 30% a co do pneumo to mądrzy lekarze zalecają szczepić dopiero jak dziecko idzie do szkoły lub gdy często choruje.