Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

lekarze podejrzewają u mnie PCOS

Polecane posty

Gość gość

Mam dopiero 18 lat i wiem że to nie jest jeszcze wiek na dzieci ale w przyszłości bardzo chciałabym je mieć.Moje problemy na początku wyglądały tak że miałam bardzo rzadko okres 4razy w roku mniej więcej,postanowiłam iść do ginekologa pani doktor zleciła mi badania.Okazało się że mam bardzo wysoki testosteron i trochę większe owłosienie niż inne kobiety.Pani doktor dała mi diane ale źle się po niej czułam i miałam wysoką prolaktynę.Leżałam w szpitalu gdzie zrobili mi badania i stwierdzili że to jest PCOS jednak zmieniłam pania doktor i ona nie jest przekonana co do PCOS ponieważ jestem młoda nie jestem otyła ważę jedynie 47kg. nie mam także problemów z cukrem,Mimo wszystko chciałabym wiedzieć coś o kobietach które to mają i jak jest z pociechami?

Gość gość
No cóż.... Niektóre kobiety mimo tej choroby zachodzą w ciążę i są szczęśliwymi mamami - ja mimo iż się leczyłam, brałam silne i drogie leki nie mogłam sama zajść. Zaszłam tylko dzięki in vitro. Ale jak mówię nie ma na to reguły- bądź dobrej myśli :)

Gość gość
Mam 28 lat i PCOS. Nie mam dzieci i w najbliższym czasie nie planuję. Jak przyjdzie czas to będą. A jak nie będzie to się adoptuje jakąś sierotkę z Afryki. 😴 Przy PCOS nie trzeba być otyłym ani mieć insulinoodp***osci (rozumiem, że miałaś również badaną insulinę, a nie tylko glukozę i po obciążeniu, a nie tylko na czczo).

Gość gość
miałam robione możliwie wszystkie badania hormonalne...sama pani doktor nie chce zabardzo wierzyć w PCOS ...przeraża mnie jednak fakt że bez tabletek antykoncepcyjnych nie mogę mieć okresu..a tabletki te również szkodzą kobietą..a nie mogę przyjmować innych bo cukier po obciążeniu glukozą i przed mam dobry...jestem młoda ale bardzo lubię dzieci i nie wyobrażam sobie mojego życia bez nich..a także małżeństwa w którym nie będzie dzieci..

Gość gość
Tabletki nie szkodzą. "a nie mogę przyjmować innych bo cukier po obciążeniu glukozą i przed mam dobry..." A insulinę?

pcos to bardzo powszechna choroba u kobiet, też choruję, wiem że jeśli chce sie zajść w ciążę w skrajnych przypadkach robi się operacje laparoskopii, to dobrze że została u Ciebie wykryta tak wcześnie, dzieki temu będziesz mogla sie leczyć co zwiększy szanse na dziecko w przyszłości jeśli będziesz chciała je mieć :) u wielu kobiet wykrywa sie to dopiero wtedy kiedy chcą zajść w ciąże i nie mogą. tabletki anty nie są takie złe, zażywam już 6 lat, miałam 3 rodzaje, cilest, diane a teraz jeanine. badam sie regularnie więc jakoś da się żyć.

Gość gość
insulinę też mam dobrą ..:) najbardziej boję się że mogę nie zostać mamą a bardzo załamałabym się wtedy;)

Gość gość
a miała może któraś z was robiony profil steroidowy w moczu ma on wykluczać przerost nadnercza..a ja dostałam wyniki w tam tyg tygodniu i nic z nich nie rozumiem ;)

Gość gość
a znacie może jakiś dobrych lekarzy w rejonie śląska ?