Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to normalne przy tabletkach anty

Polecane posty

Gość gość

Dziś zaczęłam drugie opakowanie tabletek antykoncepcyjnych Cerazette. To moje pierwsze tabletki. Około 16 dnia pojawiło się delikatne plamienie. Z czasem przeszło w krwawienie, które trwało około 3 dni a następnie dalej plamienie. Międzyczasie zauwazyłam pojawiające się czarne skrzepy co mnie niepokoi. Jak u Was wyglądało przystowanie organizmu do antykoncepcji?.

czarne skrzepy sa całkiem normalne, tak samo jak plamienie które opisujesz, jak sprawa się powtórzy bądź nasili to zgłoś się do ginekologa, profilaktycznie zrób test ciążowy - tak doradziła mi ginekolożka kiedy byłam w podobnej sytuacji co Ty

Gość gość
Cerazette to tabletki jednoskladnikowe?

Gość gość
tak one sa jednoskladnikowe, podoba mi sie ze mozna zaczac je brac kazdego dnia-nie trzeba czekac na okres,nie trzeba robic odstepu siedmiodniowego w trakcie brania, no i sa polecane palaczom ;p

Gość gość
Przeczytaj ulotkę. Jest tam napisane, że plamienia i krwawienia mogą występować cały czas. Żadnego testu ciążowego robić nie trzeba. Wizyta u ginekologa jest konieczna tylko w przypadku intensywnych i długotrwałych krwawień.