Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ana9199

Tarczyca tabletki hormonalne antykoncepcja a CELLULIT

Polecane posty

Witam wszystkich. Jestem Ana lat 22. Moim problemem jest cellulit. Pewnie jak każda z Was ma taki problem ja nie potrafie sobie z nim dać rady. Od 2012 roku ok.marca) wykryto u mnie niedoczynność tarczycy po wszelkich diagnozach. Endokrynolog zapisalami tabletki hormonalne od których mam wrażenie że dostałam takiego cellulitu jakiego świat nie widział. Nie daja nic balsamy, ćwiczenia, basen, biegi TOTALNIE nic. To jest bardzo uciążliwe, bo jestem szczupłą osoba a nogi mam jak bym miała przynajmniej z 10kg nadwagi. Czy któraś z Was też ma taki problem? Czy jakoś da się to zwalczyć? Niestety tabletek nie moge odstawić, bo nie byłabym fukcjonalna jeśli mogę to tak ując. Dodatkowo biore tabletki antykoncepcyje, czy oba leki moga mieć na to wpływ? proszę o pomoc.

Gość Karnelia J
Na powstawanie cellulitu może mieć wpływ wiele przyczyn. Mogą (ale niekoniecznie muszą ) to być przyjmowane leki, zła dieta, czy bark ruchu. Jeśli ćwiczenia nic nie dają, to może wesprzyj się masażami - tylko systematycznymi Bo tylko tak uda Ci się wyeliminować cellulit. do tego regularne nakładanie kosmetyków antycellulitowych. Ja mam dokładnie taki preparat http://www.dslaboratories.pl/3,oligo.dx.html i po pierwszym skończonym opakowaniu udało mi się zniwelować te nieestetyczną przypadłość w takim stopniu, że jestem zadowolona.

Gość Marajke
Weź ja też od tabletek opuchłam... zdecydowanie ciężej jest się pozbyć cellulit przy braniu hormonów. Próbowałaś może wesprzeć się detocellem aqua?