Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość undefined

Moja twarz się zmienia

Polecane posty

Gość undefined

Witajcie dziewczyny, no i panowie o ile tacy tutaj są, ostatnio zauważyłam że moja twarz bardzo się zmieniła. Zmizerniałam jednym słowem :/ Wyglądam na bardzo zmęczoną. Jestem blada, pojawiły się cienie pod oczami, zauważyłam zażółcenia w kącikach oczu, nigdy tak nie było. W dodatku skóra zrobiła sie bardzo wrażliwa i sucha, często mnie swędzi. Używam maści przeciwświądowe, ale jak kończę to problem wraca. Nawet maść ze sterydami nic nie dała! Bo to pewnie leczenie objawów a nie przyczyny. W dodatku pojawił sie trądzik! Jakby było mi wszystkiego mało :/ Nie wiem co ze mną się dzieje, robiłam badania krwi pare miesięcy temu i anemii nie wykazały. Mam dość wysokie TSH, to moze być przyczyną? Naprawde bardzo zmizerniałam. Razem z tym straciłam pewność siebie. Nie jestem niczym przemęczona, wysypiam się. Dokucza mi też pare innych objawów. A TSH miesci sie w normie,ale bardzo skoczyło w ciągu paru miesięcy. A ja patrzeć w lustro nie mogę :( Te zażółcenia w kącikach oczu jakoś nie pasuja mi do problemów z tarczycą, więc sama nie wiem, ale strasznie chciałabym być dawną sobą... Co radzicie? Co robić? Miałyście dziewczyny kiedyś coś podobnego?

Gość gość
zmiana typu cery mi się kojarzy jednak z hormonalnymi problemami, zawyzone TSH ewidentnie na to wskazuje... idz do jakiegos endokrynologa najlepiej. i moze powtorz takie ogolne podstawowe badania z krwi.

Gość undefined
Pewnie tak powinnam zrobić, bo już męczę się sama ze sobą. Boje sie też że to problemy hormonalne i będę miała w przyszłości trudności z zajściem w ciąże albo z utrzymaniem ciąży. Boję sie tego, bo bardzo chciałabym mieć dzieci.

Gość gość
To ile Ty masz lat ze nie masz jeszcze dzieci???a smarowałas na noc olejkiem rycynowym twarz????

Gość undefined
18 lat, ale nigdy nie miałam takich problemów. Zawsze tryskałam energią, byłam uśmiechnięta a teraz coś się zmieniło. Zrobiłam się osowiała, słabsza, węzły chłonne się pojawiły, no i te zmiany skórne.

Gość Wiolka805
W pewnym wieku pod wpływem różnych czynników zewnetrznych, np. słońce czy zmiana pogody, ale tez zmian hormonalnych takie przebarwienia mogą powodować kosmetyki lub ich skład. spróbuj przez jakis czas uzywac jaknajdelikatniejszych plynów, toników, kremów. o jak najprostszym składzie, np. jakies emolienty, typu decubal itp.

Gość gość
nie chcę cię martwić ale to nie wygląda zbyt dobrze :( koniecznie musisz iść do lekarza z tym, bo tak duża zmiana wskazuje że coś niedobrego się dzieje w organizmie.

Gość gość
tak jestem spamerką

Gość undefined
No nic, dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Do lekarza pewnie wybiorę się jak będzie czas. Pozdrawiam :)