Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana11

czeste infekcje pochwy a poronienie

Polecane posty

Gość gość
Powinnas to badanie teraz zrobić niezależnie od ciazxy bo jeśli jesteś w ciąży a masz te przeciwciała to twój organizm traktuje ciąże jak wroga znów poronisz. Trzerba pozbyc sie tego z organizmu skoro nie dostalas zastrzyku po poronieniu teraz leczenie bedzie dluyzsze napewno

Gość zalamana11
a co jesli jestem mam nadzieje w ciazy i mam te przeciwciala to co dalej, mam szanse donosic, moga mi w ciazy dac jakis zastrzyk??

Gość zalamana11
bo teraz po 2 poronieniach nie dostalam, ale kilka lat temu jak poronilam to dostalam bo mialm zabieg, poronilam wtedy w 9 tyg i po 48h dostalam immunoglobuline anyd bodajrze tak sie nazywa

Gość gość
Skoro kirdfys dostalas to nie wiem co teraz. Chyba powinno się po każdym np promieniu dostać ale nie wiem. Idz zrób badanie to grosze kosztuje będziesz wiedziała na czym stoisz

Gość gość
a wynik tego badania wyjdzie nawet jeslijeszcze nie bede w ciazy?

Gość gość
Idz do laboratorium i zrob odczyn coombsa koszt 20 zl. A co do infekcji niech partner zbada nasienie pod katem bakteriologicznym. Czy mialas badana tarczyce progesteron toxoplazme cytomegalie chlamydie mykoplazme ureoplazme w poprzedniej ciazy lub po poronieniu? Jakie badania mialas robione?

Gość gość
w pierwszej ciazy w ok 10 tyg ciazy dostalam globulki bo mialam zapalenie pomogly i zapalenie czy tam infekcja nie powrocila, w drugiej ciazy od poczatku mialam w 8 tyg na potwierdzeniu lekarz powiedzial zeby sie nie faszerowac zadnymi lekami ze za wczesna ciaza ani nic nie robic a mowilam ze bardzo piecze swedzi leci, w 14 tyg na kolejnej wizycie juz u innej gin potwierdzila duze zapalenie dala globulki ktore brudzily mocno na zolto nie przyjemne takie nie minal tydzien jak je stosowalam poronilam, na badaniu lozyska wyszlo ze infekcja zarazila dzieciatko i poronilam!!! nie wierzcie lekarzom jak mowia ze przy zapaleniu na poczatku ciazy nic nie jest potrzebne bo sa odpowiednie globulki itp aby sie wyleczyc!!!!