Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzieci bezsoczkowe

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkie mamy i jednoczesnie proszę o radę.Moja cócia ma 4 miesiace od początku smoczka nie chciała dławiła się nim i wypluwała oczywiście nic na siłę nawet się cieszyłam,że go nie chce ale martwi mnie jedna rzecz mała bardzo ssie piąstki czy to normalne w tym wieku czy może spróbować dać tego smoczka?? Przez 4 mies radzimy sobie bez niego mała po kapieli zje butelkę i chwilkę pobawi się w łóżeczku ogląda bajeczki wyświetlone w karuzeli i usypia sama,w dzień natomiast na spacerku spi cały czas a w domu albo marudzi leżac w łóżeczku i sama usypia albo utulona przez mamusię lub tatusia na raczkach moze spac i spac odłożona spi po 30min i tak od jakiegos czasu krótko spi i ssie piesc i nie wiem czy warto teraz dawac smoka ?? Jak wy sobie radzicie bez smoka??

Gość gość
Mój synek też ma 4 miesiące, smoczka od początku nie chciał. Na siłe nie wpycham mu. Wkłada paluszki do buzi ale to raczej na ząbki.

Gość gość
ZROBIŁAM MAŁY EKSPERYMENT TERAZ: Mała usnęła 20 min temu przebudziła się marudząc podałam jej smoczek i od razu zasnęła z powrotem bardzo ssąc nie wiem czy to potrzeba ssania i włączyć już smoka na stałe do usypiania??Dodam,że do tej pory kiedy budziła sie po 20 min braliśmy małą na rączki zasypiała i odkładaliśmy ją z powrotem do łóżeczka.

Gość gość
Moj soczkow tez nie pije u ma sie dobrze. Soczki to sam cukier :P

Gość gość
Nie podawaj już teraz smoczka!!! 4 -6 miesięcy to czas na oduczanie smoczka, a nie na dawanie!! a piąstki będzie terraz brała do buzi, bo dziąsła ją swędzą.. ważne, że nie ssie kciuka.. a ręce i wszystko co jej wpadnie będzie teraz brała do buzi.. smoczka nie dawaj już!