Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuza13

tabletki antykoncepcyjne a alkohol

Polecane posty

Gość zuza13

-> Czy picie alkoholu zmniejsza działanie antykoncepcji hormonalnej? Tabletki biorę dopiero od 4 dni i tyle naczytałam się na temat picia alkoholu przy jednoczesnym zażywaniu tabletek, że głowa mnie od tego rozbolała... Pytanie: Czy jeśli tabletkę antykoncepcyjną biorę o godzinie 21 to mogę po jej zażyciu wypić np 2-3 piwa? 2-3 lampki wina? Czy wypicie takiej dawaki alkoholu zmniejszy działanie tabletki? Czy powinnam np. zmienić godzinę zażywania tabletki na poranną? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
Powiem tak , w męża pracy kiedyś przyszła kobieta na randke z facetem wypiła lampke wina i upadła i umarła mieli straszne kłopoty z tego powodu badania alkoholu itp itd ,Wniosek jeden lepiej nie mieszac alkoholu z tabletkami napewno , kazdy organizm jest inny i inaczej reaguje

Gość gość
Zapomniałam dodac reakcja taka zła nastapiła z alkoholem bo brała tabletki antykoncepcyjne

Gość gość
Alkohol nie wpływa na skuteczność antykoncepcyjną tabletek. Ale jeśli po nadużyciu wystąpią wymioty, a od przyjęcia tabletki minęło mniej niż 4 godziny to wówczas oczywiście skuteczność jest zmniejszona. I nie umiera się od jednoczesnego przyjmowania tabletek i picia alkoholu.

Gość i dobry dla mnie bądź
biorę pigułki antykoncepcyjne jakieś trzy lata. nie mam dzieci. a abstynentką to ja nie jestem...wyciągnij wnioski.