Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulapola

wada wzroku poradzcie cos

Polecane posty

Gość paulapola

no hej Paula jestem;D mam 16 lat i jestem krótkowzrokowcem czyli inaczej minusy;) moje problemy z widzeniem zaczely sie w wieku 9 lat no i od tamtej pory moja wada rośnie i jak narazie wynosi na prawe oko -2,75 a na lewe -3. Wiem, że mniej więcej kiedy bede miala 20 lub 21 to wada sie zatrzymie i wtedy będę mogła się poddać operacji, której się nie boje bo chcę znowu wyraźnie widzieć!:D i mam pytanie czy mogę jakoś spowolnieć pogłębianie wady ponieważ nie chce być ślepa jak kret. Jem dużo surówek i w jakimś stopniu to działa, a w sezonie letnim borówki. Prosze was o jakies rady:)

Gość wielbicielka_09765
ćwicz ocz, pozdrawiam

Gość paulapola
ćwiczyć oczy? jak?:)

Gość gość
Zwyczajnie, dużo patrz :-)

Gość gość
Okulary to przekręt, oczy potrafią się regenerować, kilkanaście lat temu miałem taki okres słabszego widzenia a teraz nie mam z tym żadnego problemu, nigdy nie nosiłem bryli, samo się naprawiło :-)

Gość gość
ja kiedys tez mialem taki dylemat ,jak ty z powodu wady wzroku ...jednak zabieg laserem duzo zmienil i poprawil

Gość gość
zatrzymie powiadasz?

Gość gość
Sama ma -2 i -2,5 i jakoś żyje bez okularów. Nie są mi do niczego potrzebne. Co to za głupoty o zatrzymywaniu się wady w jakimś wieku? U mnie się nic nie zmieniło od 15 r.ż.