Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego nie mozemy się rozmnażać przez pączkowanie

Polecane posty

Gość gość

byłoby znacznie prosciej..

Gość gość
dokladnie nie bylo by rywalizacji i pociagu seksualnego ktory wszystko niszczy:O

Gość gość
ściśle rzecz biorąc to nie jest rozmnażanie tylko klonowanie

Gość gość
Byłoby bardzo niewygodnie i głupio by wyglądało. Wyobraź sobie, że dziecko ze stopy zaczyna pączkować, albo z ramienia, z boku głowy, a co dopiero z pośladka itd. Nawet z pleców, ubrania szlag trafia, jak się oprzeć, niewygodnie nosić a jak się urwie przed końcem, uprząż trzeba by. Idiotyczny sposób dla człowieka.

Gość gość
naprawdę mój klon nie przeszkadzałby mi...

Gość gość
pfff można się przyzwyczaić... a tak trzeba isc do łózka stracic czas potem 9 miesiecy nosic a i często męczyc się, potem męczarnia na porodówce, szykowanie się do tego wszystkiego, stres, ewentualne komplikacje w trakcie porodu, brzuch brzydki itd... a wszystko jest to przykryte mianem "obrzydliwości" :O a po klonie bym się mogła spodziewać tego czego po sobie :D no i można by było pączkowanie kontrolować :)

Gość gość
a ja chcialabym zeby rozmnazanie wygladalo w ten sposob ze raz na miesiac z mojej cipki wylatywalo estetyczne jajeczko a z faceta patyczek jesli nie chcialabym miec dziecka, jajeczko to wrzucalabym do specjalnych skupow jesli chcialabym je miec z odpowiednim mezczyzna wkladalby swój patyczek w moje jajeczko i odkladalibysmy to do specjalnych inkubatorow i dogladali by dziecko sie tam sie rozwijalo... same zalety bo zadnych ciaz, rozstepow, porodu dziecko wtedy kiedy sie chce a nie kiedy sie wpanie

Ja mam dzieci, bo chciałam, a nie wpadłam. Nie wiesz kiedy możesz mieć dziecko, to nie bierz się za sex. Reszta, z tym jajeczkiem i patyczkiem nadaje się do książki o tematyce fantastycznej, jak i cały temat :)

Gość gość
to nie chodzi o to ze nie wiem kiedy chce tylko jesli chce to czy to musi wszystko tak wyglądać? wiem ze to niedorzeczne pytanie, ale pomarzyc mozna :P

Gość ET_w masle
ty nie paamietasz co przez paczkowanie wyrastalo? :D

Gość gość
tez bym tak chciala 😭 😭 faceci w sumie maja komfortowe macierzynstwo 😭 nienawidze facetow za to 😭

Gość gościówa___
Nie wiem czy akurat przez pączkowanie, ale tak by wyelimnować płciowość i wszystko co z tym związane. Świat bez podziału na płcie byłby lepszy - bardziej ludzki. Z drugiej strony płcie powstały po to by zoptymalizować rozwój gatunku. Stąd ta cholerna rywalizacja o to kto silniejszy, piękniejszy, seksowniejszy, bardziej cwany itp. itd.

Gość gość
nie pamiętam :)

Gość gość
brak płci byłby naprawdę cudowny i to w kazdej sferze zycia ....

Gość gość
to wszystko przez Adama 😠