Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pedofilia w Kościele a może zwykła manipulacja

Polecane posty

Gość gość

Nie pomyśleliście, że ostatnia sprawa z księdzem Gilem mogła być zwyczajną prowokacją? Mediom bardzo zależy na tym, żebyśmy odeszli od Kościoła, odcięli się od niego, nie przyznawali.

Gość XPDominusXP
a pan Rydzyk twierdzi, że zemsta mafii narkotykowej

Gość gość
mediom zależy na tym, żeby kosciół zachowywał się własciwie

Gość gość
Nie, mediom nie zależy na tym, by Kościół zachowywał się właściwie, tylko na tym by wyłapać jakikolwiek błąd i roztrząsnąć go.

Gość gość
to nie jest jakikolwiek błąd. sprawa pedofilii to dziesiątki czy nawet setki lat ukrywania przestępców przez kk. teraz w dobie informacji te fakty wyłażą na wierzch

Gość gość
Ludzie też mają dość chamstwa i obłudy z e strony kleru...

Gość gość
no, ale czego wy chcecie?? do wrzesnia 2013r. prawo watykanskie zezwalalo na kontakty seksualne z osobami od 12 roku zycia. skoro ich wlasne prawo zezwala to co ich obchodzi to, ze w innych nie mozna? skoro nie mozna, to sie ksiedza przeniesie, przeciez skoro takie prawo uchwalili, to nie rozumieja dlaczego w innych nie mozna.

Gość gość
Nie mówię, że przypadki pedofilii to zawsze czyjeś wymysły, prowokacje i wrabianie księży, ale może tak być. Właśnie o to chodzi mediom, by wmówić ludziom, że Kościół jest zły.

Gość gość
nie ma co wmawiać. kościół jest zły. po prostu.

Gość gość
Nieztety, ale to nie manipulacja.

Gość gość
Może nie sam kosciół - ale księża napewno i bardzo dobrze że w końcu ktoś się zabrał za tych pasożytow...

Gość viceklita
a moim skromnym zdaniem taki Papież jak Franciszek był i jest potrzebny, Benedykt nie potrafił sobie poradzić z narastającą falą pedofilstwa w KK , więc zrezygnował a teraz Franciszek chce zrobić porządek i być może była rozmowa w CZTERY OCZY Franciszka z naszymi kardynałami i powiedział wprost, jeżeli chcecie abym przyjechał do Polski za trzy lata to wysprzątajcie podwórko z chwastów , chwasty do więzienia albo na bruk , i ma być 'czysto' a przy okazji nauczcie się jeździć na osiołkach a Mercedesy oddać na złom !

Gość gość
kościół to samo zło :O może jeden czy dwa zakony jeszcze postępują według nauk Chrystusa, ale sam kościół katolicki to siedlisko zakłamania i hipokryzji, łamią wszelkie przykazania a w 7 grzechach głównych wręcz przodują, ale wiedzą, że wystarczy się przed bogiem ukorzyć, wyrazić swoją skruchę i wszystko będzie wybaczone, więc robią to dalej, ale nie przeszkadza im to w wpieprzaniu się w politykę i decydowaniu jak mają inni zyć, i ci wierzący i ci, któzy nie wierzą :O

Gość gość
kościół jako instytucja to własnie księża.

Gość gość
Nasi pasożyci nie pozwolą odciąc się od koryta...

Gość gość
Kościół jest zbędny odkąd wiadomo, że nie stworzył nas bóg tylko kosmici. :classic_cool:

Gość gość
Mnie się wydaje że przyzwolenie na pedofilię jest obecne w kosciele od wieków. Zobaczcie sobie te wszystkie gołe aniołki na freskach. Przecież w tym jest zawarty przekaz, że nagość dzieci jest do oglądania i do jarania się. To się pojawia w baroku i skądś się musiało wziąć. Nawet obecny papież palnął kiedyś, że Bóg chce nas pieścić. Te pieszczoty wobec dzieci są gdzieś głęboko wpisane w mentalność kościoła, może dawniej uważano, że grzech to tylko z kobietą a z dzieckiem (i z facetem) nie.

Gość viceklita
zauważyłem ostatnio w kilku parafiach, że proboszcz lub wikary w czasie niedzielnej mszy , gdy pada zdanie do zgromadzonych 'módlmy się za naszego papieża Franciszka' to bardzo cicho szeleszczą, prawie niesłyszalnie ale za moment, gdy proboszcz ogłasza, że będziemy zbierać datki na zakup węgla do parafialnej kotłowni, ponieważ już są zimne noce to mocnym głosem podkreśla i dobitnie, że potrzebuje forsę prawie na g***t

Gość gość
Ech, chyba nie wiecie czym jest manipulacja i wrabianie kogoś. Zdarza się, że ludzie niewinni są przez coś takiego skazywani na więzienie. Posłuchajcie sobie telewizji Trwam, wbrew pozorom nie jest to stacja tylko dla emerytowanych fanatyków religijnych, słuchają jej też młodzi ludzie, by poznać prawdę.

Gość gość
tylko że w trwam nie ma prawdy

Gość gość
No pewnie że MOGŁA być prowokacją, a czy była czy nie to powinien ocenić sąd. Nie to, że wierzę w nieomylność polskiego sądownictwa, ale na pewno jest ono bardziej wiarygodne niż osoby czy instytucje związane ze sprawą i mające w tym własny interes. A tak BTW po co niby mediom zależy żebyśmy się odcięli od kościoła? Jaki w tym mają interes?

Gość gość
gość tylko że w trwam nie ma prawdy Nie oglądasz to akurat wiesz. Chyba, że oglądasz, ale wierzysz Polsatowi i TVN-owi, ''najobiektywniejszym'' i najbardziej prawdomównym mediom''.

Gość gość
oglądam i wiem że kłamią w trwam. wiele razy złapałem ich na tym. to niszowa telewizyjka dla oszołomów

Gość gość
gość oglądam i wiem że kłamią w trwam. wiele razy złapałem ich na tym. to niszowa telewizyjka dla oszołomów To inne media kłamią, nie mówiąc wszystkiego lub mówiąc półprawdę. Dlaczego nie wierzysz telewizji Trwam? Bo wierzysz w bzdury wymyślane przez TVN i Onet?

Gość gość
a czy ja coś takiego powiedziałem?

Gość gość
A ja wielokrotnie przyłapałam Polsat i TVN na kłamstwie, ale też na błędach. Wg tych stacji 69% Polaków jest szczęśliwych. Tak, na pewno. Chyba że chodziło o Polaków na emigracji.

Gość viceklita
a odnośnie TV TRWAM lub Radio Co Ma ryja , dziennikarz zatrudniony na etacie to działa jak prostytutka i nigdy nie będzie obiektywny, tak będzie prowadził rozmowę z gościem zaproszonym aby manipulować gościem i słuchaczami , takie rozmowy często przypominają mecz sportowy i dziennikarz komentuje Proszę Państwa , proszę zobaczyć jak sprytnie tego zawodnika z drużyny przeciwnej okiwał nasz zawodnik i teraz leży na murawie stadionu, krew się z nogi leje, z głowy się krew wylewa , Proszę Państwa, taki dobry zawodnik z drużyny przeciwnej i na szczęście naszej drużyny musi być zniesiony z boiska , teraz nasza drużyna ma ogromną szansę na sukces i mecz wygrany !

Gość gość
viceklita-ale to samo można powiedzieć o TVNie . To tam dziennikarze nie są obiektywni. Jeszcze nie widziałam, by któryś dziennikarz z Trwam nie był obiektywny. To w TVnie i Polsacie wyśmiewają się z jednej strony, robią głupie uwagi. To w Faktach po Faktach lub u Moniki Olejnik goście są zapraszani, by manipulować. Często też rozmawiają z ''autorytetami'', by widzowie uwierzyli w ich manipulację.

Gość viceklita
nie chcę się wdawać w dyskusję na temat polskich dziennikarzy pracujących jak prostytutki ale jedno należy przyznać, wielu dziennikarzy jest naprawdę świetnych w swoim zawodzie i skoro potrafią tak zwanego polityka z pierwszej strony gazet wpędzić i zapędzić w tak zwany kozi róg, gdzie usiadł i zesikał się ze strachu i pobladł to co opłacani dziennikarze mogą zrobić z polskim narodem, do jakiego stopnia są w stanie zmanipulować Kowalską lub Nowak ? a to co potrafi zrobić z zaproszonym 'gościem' pani Olejnik to aż strach się bać , nic dziwnego, że nawet przez Lecha Wałęsę jest szanowana i na urodziny była zaproszona , Media to III władza w każdym kraju ale dlaczego działają jak prostytutki i manipulują ?

Gość gość
trwam obiektywa! HAHAHAA! :D mowienie, ze w trwam mowia prawde to juz przegiecie i jakis ponury żart :D to tv dla oszołomstwa i idiotow, ktorzy nie potrafia samodzielnie myslec i potrzebuja kogos kto by im lal "madrosc" w puste mozgoczaszki :D zadnej telewizji nie mozna wierzyc na piekne oczy, od tego mamy mozgi (no przynajmniej niektorzy ;) ) zeby odroznic gowno od wartosciowej rzeczy a nie lykac wszystko jak leci, tylko dlatego, ze gada to facet w czarnej kiecy :D żal mi was, jesli uwazacie trwam za wartosciowa stacje :O