Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Okropne włosy

Polecane posty

Gość gość

Mam okropną manię robienia czegos ze swoimi wlosami, ostatnio wpadlam na pomysl zeby je rozjasnic (z dosyc ciemnych wlosow) no i to okazalo sie porazka, czego sie spodziewalam. Teraz moje wlosy wygladaja jak miotła. co zrobic zeby nadac im ciezkosci? zeby odzyskaly chociaz troche witalnosci? znacie jakies sposoby badz dobre odzywk/szampony etc?

Gość gość
Ileż razy można linkować? :P Proszę: www.anwen.pl/2011/11/pielegnacja-wosow-bardzo-zniszczonych.html www.anwen.pl/2013/02/wosowe-must-try.html

Gość gość
mocno zniszczonych włosów nie uratujesz, trzeba ściąć. Zajrzyj na bloga anwen, Szkoda, że twoja mania robienia czegoś z włosami przyczynia się tylko do ich niszczenia zamiast dbania o nie.

Gość elizac
Co za bzdura z tym ścinaniem. oczywiście, że można odratować włosy. Tylko w tym wypadku nie wystarczy zwykła odżywka, ani nawet serum. Ja polecam mezoterapię skóry głowy osoczem bogatopłytkowym.To pozyskuje się z własnej krwi, w której są obecne substancje, które najlepiej poradzą sobie z Twoim problemem, trzeba je tylko aktywować i dostarczyć w odpowiednie miejsce, czyli wstrzyknąć w skórę głowy. Jeszcze lepiej od osocza działa mezoterapia komórkami macierzystymi, ale to już metoda bardziej dla osób, które mają problem z łysieniem niż po prostu ze zniszczonymi włosami. Tutaj ciekawy wpis na ten temat www.poradnikzdrowie.pl/uroda/wlosy/mezoterapia-wlosow-nowoczesne-narzedzie-w-walce-z-lysieniem_40588.html

Gość gość
A ja polecam przestać wypisywać spamerskie bzdury! :/

Gość gość
zniszczonych włosów nic nie uratuje. włos jest martwą częścią skóry. można zadbać o to co dopiero wyrasta ale to co wyrosło i zostało zniszczone, tego niestety się nie naprawi. możesz kombinować by poprawić ich stan, ale nie będą na pewno wyglądały na idealnie zdrowe.

Gość gość
można poprawić ich stan wizualnie tak żeby sprawiały pozory zdrowych. olejowanie albo profesjonalna "chemia" np kerastase itd- bo w końcu nie każdy reaguje dobrze na te ostatnio modne eko sposoby. to tylko włosy i w końcu odrosną. można też podciąć ile się da

Gość gość
Popieram elizac Mezoterapia skóry glowy to nowość, w dodatku zabiegi są bardzo skuteczne. Można też zrobić terapie mikroigłową skory glowy. Lista gabinetów wykonujących takie zabiegi jest tu: www.arkana.pl/gdzie-kupic/partnerzy-gabinety