Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Elokwencja

Rezygnacja ze studi贸w

Polecane posty

Go艣膰 Elokwencja

Hej, nie zda艂am egzaminu w sesji poprawkowej, z zwi膮zku z czym postanowi艂am na razie da膰 sobie spok贸j ze studiami. Studiowa艂am zaocznie. Czy kto艣 si臋 orientuje jakie procedury mnie czekaj膮 przy odbieraniu dokument贸w z dziekanatu? Co ze sob膮 zabra膰? Potrzebne jest doniesienie przez mnie jakiego艣 o艣wiadczenia o rezygnacji ze studi贸w? Albo podania o wydanie dokument贸w?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
p贸jdziesz do dziekanatu i wszystko Ci powiedz膮. Na pewno napiszesz podanie (powinni Ci podyktowa膰 tre艣膰 tego 1 zdania), dadz膮 obieg贸wk臋 do zrobienia.Sami wydadz膮 dokumenty, Ty tylko po艣wiadczysz odbi贸r Nie zda艂a艣 poprawki, ale mo偶esz mie膰 jeszcze warunek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Elokwencja
A je艣li bym w og贸le si臋 na razie na uczelni nie pokaza艂a, to my艣lisz, 偶e mog艂oby by膰 tak, 偶e sami mnie skre艣l膮 i wtedy bez 偶adnego podania tylko b臋d臋 si臋 musia艂a rozliczy膰 z biblioteki i bez problemu b臋d臋 mog艂a zabra膰 dokumenty? Czy podanie zawsze trzeba napisa膰? Doje偶d偶am na studia prawie 100 km wi臋c taka wycieczka ca艂y dzie艅 mi zajmuje...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
musisz si臋 tam pokaza膰, bo mog膮 Ci dalej nalicza膰 kas臋 za studia, a odkr臋cenie wszystkiego b臋dzie jeszcze bardziej k艂opotliwe. A obieg贸wk臋 trzeba wype艂ni膰, bez niej nie dostaniesz dokument贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
za jaki艣 czas sami ci臋 skre艣l膮 ,ale byc mo偶e b臋dziesz musia艂a na to poczeka膰 np miesi膮c. Dokumenty przewa偶nie wydaj膮 jak dope艂nisz wszystkich formalno艣ci typu oddana legitymacja czy obieg贸wka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie oddadz膮 ci dokument贸w bez obieg贸wki:o ale przecie偶 mo偶esz ja podbi膰 w ten sam dzien co przyjedziesz po dokumenty:p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no i w艂a艣nie nie wiadomo czy nie nalicza op艂at... wi臋c radz臋 jednak si臋 wybrac na uczelni臋 i z艂ozyc podanie o rezygnacj臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
aha i na niekt贸rych uczelniach jest tak ,偶e mo偶esz podanie wys艂a膰 poczt膮 albo nawet skanem je艣li jest wlasnor臋cznie podpisane

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
na uczelniach pa艅stwowych zwykle sami skre艣laj膮 po niewp艂aceniu kasy lub niezaliczeniu przedmiotu, po jakim艣 czasie przysy艂aj膮 list o skresleniu, na prywatnych stosuja czasem rozne dziwne praktyki i rzeczywiscie moga ci naliczy膰 jakas kase, tak czy siak bez obieg贸wki nie dostaniesz dokument贸w, a jak masz nieoddan膮 ksiazke z biblioteki to nalicza kary a wrecz moga skierowac sprawe do sadu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Elokwencja
Ok, dzi臋ki dziewczyny :) my艣l臋, 偶e raczej nie maj膮 za co mi naliczy膰 op艂at, bo formalnie nie mam prawa si臋 ju偶 pojawi膰 na uczelni, nie pojawi艂am si臋 na poprawce, pierwszego terminu nie zda艂am, wi臋c studentk膮 drugiego roku ju偶 nie mog臋 by膰, wi臋c nie mam za co p艂aci膰. Za pierwszy jestem rozliczona. Nie orientujecie si臋 gdzie z t膮 obieg贸wk膮 b臋d臋 musia艂a chodzi膰? W innej cz臋艣ci miasta mam dziekanat, w innej wydzia艂... Je艣li to pomocne, to uczelnia to UP w Krk.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
do biblioteki, akademika z twojej uczelni i w pare innych miejsc...da sie to za艂atwi膰 w jeden dzie艅 wszystko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
na obieg贸wkach jest zwykle biblioteka uczelniana, biblioteka wydzia艂owa, akademik i r贸偶ne inne miejsca o kt贸rych ma艂o kto s艂ysza艂:D czasami jesli z czego艣 nigdy nie korzystalas to pozwlaja tak wpisac na obiegowke i nie musisz tam chodzi膰 a czasami kaza zaliczy膰 wszystko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mam nadzieje ze sie za bardzo nie przejmujesz studiami, ja zrobilam w polsce i gowno z tego mam, bo tez byly zaoczne i zaden pracodawca tego nie uznal. teraz studiuje za granica i zaluje ze chodzilam w polsce na te studia cale 3 lata, zmarnowany czas.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Elokwencja
Akademik?! Akademiki UP s膮 rozsiane po ca艂ym Krakowie, od Nowej Huty po Bronowice... mam nadziej臋, 偶e skoro studiowa艂am zaocznie to oczywiste jest, 偶e w akademiku nigdy si臋 nie pokaza艂am i nie b臋d臋 musia艂a tam je藕dzi膰 :/ nie znam zbyt dobrze Krakowa, wi臋c nawet sobie nie wyobra偶am 偶ebym musia艂a wsz臋dzie za tym je藕dzi膰... mam nadziej臋, 偶e wystarczy jak si臋 w bibliotekach pojawi臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Elokwencja
Nie 偶a艂uj臋... sama podj臋艂am decyzj臋 o rezygnacji. Poza tym, kierunek nie by艂 "moim" kierunkiem. Wr臋cz nie wyobra偶a艂am sobie pracy w zawodzie do jakiego mnie one przygotowywa艂y. Posz艂am na nie, bo po szkole 艣redniej wszyscy znajomi gdzie艣 szli, wi臋c stwierdzi艂am 偶e mo偶e te偶 wybior臋 jaki艣 艂atwy i b臋dzie. Ale jednak na si艂e si臋 nie da, przecie偶 to 3 lata w z 偶ycia wyj臋te i 4000z艂 za ka偶dy rok..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie trzeba do ka偶dego akademika:D wystarczy do jakiego艣 biura co zarzadza akademikami, tam wiedza czy w og贸le korzystalas z akademika czy nie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Elokwencja
Ok, dzi臋kuj臋 Wam, od razu mi ra藕niej :) 偶eby tylko uda艂o mi si臋 to jutro wszystko za艂atwi膰... ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja te偶 dosta艂am obieg贸wk臋 i musze za艂atwi膰 podpisy z akademika, kt贸ry jest,, przypisany" do mojego wydzia艂u, do biblioteki g艂ownej uczelni i do biblioteki wydzia艂u i tyle :)

Udost臋pnij ten post