Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Opieka nad dzieckim w

Polecane posty

Gość gość

Od dziś będę się opiekować niemowlakiem w hotelu.jest to praca około 13 -15 h dziennie.bardzo się stresuję .nigdy nie byłam w żadnym hotelu i mimo ,że wszystko ma byc dla mnie dostępne boje się ,że nie wiem nie będę umiała z tego korzystać,że sobie nie poradzę.....ze stresu juz boli mnie głowa,brzuch......jak sobie z tym poradzić???????

Gość gość
Ale z czego niby chcesz korzystać?

Gość gość
spedzajac z dzieckiem tyle czasu mam do dyspozycji laptop telewizor nie wiem ekspres do kawy.nie jestem palcem robiona i wiem jak wlaczyc i wylaczyc takie urzadzenia mimo wszystko ogarnia mnie bradzo duzy stres z ktorym nie umiem sobie poradzic

Gość gość
bardzo inteligenta odpowiedz,dziekuje gdyby nie twoja odpowiedz pewnie bym sobie nie poradzila -zal

Gość gość
A poco Ci laptop, telewizor i expres do kawy do opieki nad niemowlakiem?? Masz go przewinac i naramic i dogladac. Kawy nie musisz mu robic

Gość gość
2 godz to tyle godz matko nie przesadzasz??

Gość gość
Nie 2, tylko 13-15. To nie jest od 13 do 15. To jakiś apartament w 5* hotelu, ze ekspres do kawy będzie?

Gość gość
Niemowlę potrzebuje: dużo snu, jedzenia, przewinięcia, lulania, śpiewania, kołysania. I oczywiście spokoju, ale tv czy radio jak gra, to nic, dziecku to nie zaszkodzi. Przypilnuj, aby nie było czuć w Waszym pokoju dymu tytoniowego, aby nikt z pokoi obok nie wrzeszczał i to w sumie tyle. Z postu widać, że nie masz z dziećmi kompletnie doświadczenia, ale się nie martw. Kilka porad: 1) gdy będziesz dziecko podnosiła, nie podnoś za rączki (zakładam, ze za nóżki to byś nie podnosiła, ale dla jasności - za nóżki i rączki nie wolno, za szyję, nawet jedną ręką, też nie wolno), tylko podkładasz jedną rękę pod ciałko dzieciątka, po przekątnej, tak, że Twoja prawa ręka (jeśli jesteś praworęczna)znajduje się, od wysokości łokcia, pod szyjką i główką dziecka, a koniec Twojej prawej ręki, pod pupcią i prawą nóżką dziecka. Druga ręka otula dzieciątko, przytrzymując gółwkę, by ta nie chybotała. To bardzo wżne, by główka i szyjka dziecka były "usztywnione". Mama dziecka, z pewnością zostawi Ci rożek dziecka lub jakiś becik oraz poduszkę dla dziecka i w tym najlepiej nosić i lulać dziecko. Główka nie może dyndać, pamiętaj. I ostrożnie podnoś oraz ostrożnie kładź dziecko do łóżeczka, czy na łóżko hotelowe. Nie szarp, nie rób niczego energicznie. Karmienie wygląda tak, że bierzesz dziecko na poduszce na swoje kolana, gdy siedzisz na łóżku czy fotelu i trzymasz tak, jak opisane powyżej, ale główka musi być wyżej, bo nikt nie chce jeść z głową poniżej reszty ciała, czy do góry nogami. Po jedzeniu, bierzesz dzieciątko, przytrzymując główkę prawą ręką, a lewą pod pupcią dziecka, w pozycję pionową i kładziesz dzieciątko na sobie, główk dziecka jest nad Twoim barkiem, aby dziecku się odbiło. Lekko poklepujesz dziecko po pleckach, ale naprawdę lekko, bo to maleństwo. A jak się odbije, to po około minucie odkładasz dziciątko do łóżeczka, bo najprawdopodobniej będzie już spało lub lulasz, ale z główką nieco wyżej niż reszta ciała (mowa o główce dziecka, nie Twojej). I tak chodzisz po pokoju iulasz i śpiewasz, a dziecko zaśnie. Nie ma gwarancji, ze dziecko będzie chciało spać w łóżku, bo może woleć ciepło ciała opiekunki. Tak już jest z dziećmi. Ale dasz radę. Jeśli Cię przeraża opieka nad dzieckiem i boisz się, ze upuścisz dziecko, to poprubój z lalką. Ale jeśli kompletnie nie masz instynktu, to powiedz to mamie dziecka. I - albo ona Ci wszystko pokaże, albo weźmie do opieki kogoś innego. Co do urządzeń w hotelu to są hotele, w których jest "wszystko". Nie wiem o co Ci chodzi z tymi urządzeniami. Czy chodzi o to, że możesz nie wiedzieć jak je włączyć i wyłączyć, czy też, że prąd może kopnąć Ciebie? Popróbujesz i się uda. A elektryka na pewno jest dobra, bo inaczej nie oddano by hotelu do użytkowania dla gości. Poza tym, pokojówka ma obowiązek pokazać Tobie wszystko, w końcu hotelom zależy, aby ich sprzęt służył długo, a nie tylko 5 minut. O co się jeszcze martwisz? Wiersze znasz? Piosenki znasz? To będzie dobrze.

Gość gość
Niemowlę nie oznacza, że nie siada, nie czworakuje, nie chodzi i karmi się go mlekiem. Mylisz z noworodkiem. 🖐️

Gość gość
Lajk, heloł, czy autorka napisała w jakim wieku jest niemowlę? Nie. Więc w czym swara głupia? Jak odpisze, to się doradzi. Proste. Ludzie, skąd te kompleksy na każdym kroku? Poza tym, o niemowlę dba się całkiem podobnie do momentu, gdy zacznie chodzić.