Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanaxxxxxxx

infekcja a ciaza

Polecane posty

Gość zalamanaxxxxxxx

Witam, mam straszny problem.. od paru dni swedzi mnei pochwa i mam spuchniete wargi sromowe. jestem w 25 tyg ciąży i bardzo sie boje o maluszka. :( ide dopiero w poniedzialek do lekarza. niewiem czy to cos powaznego. niewiem tez czemu mi sie to stało , dbam o siebie, codziennie sie kąpie. czy miała któraś z was podobny problem? i jak wygladało leczenie? prosze o pomoc.

Gość gość
Ja w życiu infekcji nie miałam ( mam 22 lata>) wciazy jeszcze bardziej zwiekszylam higienie ale w 22 tyg okazało się ze gbs wyszedł dodatni dostalam globulki z antybiotykiem po tygodniu przeszło ale okazało się ze w ciąży ma się bardzo dfobre warunki do infekcji i niestety dostalam grzybice masakra swedzialo piekło po 12 globulkach pimafucin dopiero przeszło. Naszczescie wyleczxylam to ale przy kolejnym badaniu wyszło ze w pochwie mam bakterie ecoli znów antybiotyk.Puki co jestem w 27 tyg i spokój mam. Ale lekarz mowil ze w ciazy bardzo czesto ma sie grzybice i ciezko to wyleczyc bo bedzie wracalo. Jezeli chodzi o dziecko to lekarz powiedzial mi tak ze jesli grzybica lub infekcja bakteryjna wyjdzie okolo 35 tyg to raczej nie lecza bo przy porodzie podaja antybiotyk zeby dziecko sie nie zarazilo. Natomiadt jesli okolo 20-25 tyg ma sie infekcje lub wczesniej to jego zdaniem nalezy leczyc nawet antybiotykami niby to tez nie za dfobrze ale podobno to mniejsze zlo, bo niewyleczona infekcja po pierwsze jest dokuczluwa a po drugie moze doprowadzic do przedwczesnego porodu bobaktertie przyczyniaja sie do rozwierania szyjki a gdy dostana sie do dzievka moze wystapic zakazenie i dziecvko moze umrzec. Pocaekaj do poniedzialku i idz dfo lekarza lecz to swinstwo choc uprzedzam moze to byc denerwujace dlygie nawracajace leczenie