Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czemu wlasciwie rodzicie dzieci wiedzac ze brak jest perspektyw na przyszlosc

Polecane posty

Gość gość

bieda choroby smutek warto?

Gość gość
po to żebyś miał/miała o czym rozmyślać

Gość gość
Moze Ty nie masz perspektyw i Twoje dzieci hehhehe sa ludzie,ktorzy ogarniaja swoje zycie w przeciwienstwie do Ciebie

Gość gość
no to moze wlasciwie ja nie powinnam miec dzieci

Gość też_mnie_dziwi
mam 23 lata i nie chcę mieć dzieci. NA PEWNO. czasami się zastanawiam, czy nie chcę ich mieć bo nie, czy dlatego że nie ma perspektyw: -nawet jak ja zarobie na dzieci, to skąd mam wiedzieć czy za 20 kolejnych lat sytuacja w polsce nie będzie jeszcze gorsza? albo w każdym innym kraju? że moje dziecko nie zostanie bezrobotne, bez środków do życia, a ja również nie bede w stanie pomóc? -jak myśle o tym że moje dziecko miałoby sie uczyć tych nikomu niepotrzebnych durnot w szkole latami to mi sie słabo robi. przykładów nie trzeba daleko szukac, 2h religii w tygodniu, nacisk na pamięciówę historyczną, a j. polski? wystarczy spojrzeć na to że Wisława Szymborska nie zdałaby matury bo "źle" zinterpretowałą swój własny wiersz - nie znała KLUCZA który trzeba wyklepać ze streszczeń i bryków przesrane.... wiec nie chce dla nikogo takiej przyszłości jeśli miałabym ją dać...nie wiem czy ktos chciałby taki 'prezent' przyjąc :)

Gość XsiuncFiutowskiGerwaz
coby był ruch w oknach życia, by rósł narybek do kopulowania, przez czcigodnych księży -dobrodziejów

Gość gość
A jak nawet Polska będzie bogatym krajem to po co rodzić dzieci jak i tak za max 90 lat zejdą z tego świata.

Gość gość
Też nie chcę mieć dzieci między innymi ze względu na to, że życie jest średnio fajne mówiąc delikatnie. Tak to już właśnie jest, że sami się męczymy, nie widzimy w tym wszystkim sensu i właśnie dziecko ma nadać ten sens całemu naszemu życiu. Jak je mamy to zyjemy dla niego. Ale to i tak bez sensu.

Gość gość
W biedzie nie stosują antykoncepcji bo ich nie stać i nie mają wiedzy więc rodzą dzieci a potem zabijają.

Gość gość
tez mi sie wydaje ze ludzie maja dzieci z -wpadki -z nudow -bo chca miec zabawke, ale zapominaja ze dziecko kiedys dorośnie

i robią bigos und schabowe

Gość gość
a po co sie pruja? skoro kasy brak? ja seksu od lat nie uprawiam bo mnie nie stac na rodzine zwierzeta a nie ludzie po cholere im tak spieszno do seksu

Gość gość
tez mnie męczy zycie codzienna harowka za mala pensje stres bol choroby niepewnosc smutek lzy i wciaz nigdy nie rozwiazane problemy co niby fajnego jest w tym zyciu? zeby sprowadzac kolejnych ludzi na swiat

Gość gość
Jezu ludzie,jak czytam wsze posty to zastanawiam sie czy nie zyjemy w dwoch roznych krajach.....jestem z malego miasta,ale mieszkam w duzym i tu ulozylam sobie zycie, mam 26 lat.wiekszosc naszych znajomych ma wlasne domy lub mieszkania na kredyt,ale sami splacaja.domy w tym miescie czy mieszkania tanie nie sa,a jednak sie da! Sa architektami,geodetami,pracuja w ksiegowosci w korporacjach,w banku....to chyba nie jest nieosiagalne! Normalne stanowiska.dobre zycie,wakacje,samochod itd wiekszosc z nich tak jak ja przyjechala na studia ,pochodzi z normalnych odzin.wozili sloiki i zyli podczas studiow za 300 mies....wiec o co Wam chodzi. To nie jest kosmos.wezcie swoje zycie we wlasne rece i ruszcie tylki,a nie tylko biadolicie.a naprawde przecietni ludzie maja dobra prace i fajny dom pod miastem! Wasze narzekanie to jakas abstrakcja

Gość gość
Mow za siebie. Ja nie uwazam, ze przyszlosc mojego dziecka jest bez perspektyw.

Gość gość
po znajomosci te prace maja ja po studiach z trudem do sklepu sie dostalam jestem miernotą?

Gość gość k
Dzieci zapełniają poczucie pustki i bezsensu życia. Dają poczucie szczęścia zwłaszcza w pierwszych latach życia, bo im dalej tym bardziej różnie z tym bywa. Ale życie tak naprwadę pozostaje takie jakie jest - szare, długie i do d**y. Ja gdybym miała wybór, to wolałabym pozostać w niebycie niż się tutaj ścierać przez kilkadziesiąt lat po nic.

Gość gość
czyli egoistycznie rodzicie dzieci zeby wam kilka lat zapewnily rozrywke i sens zycia? swietne podejscie

gość Jezu ludzie,jak czytam wsze posty to zastanawiam sie czy nie zyjemy w dwoch roznych krajach.....jestem z malego itd... e e robią bachorów, by skończyli kredyt spłacać debilko

Gość gość k
Ja nie mam dzieci, więc jeśli to do mnie to nietrafione.

Gość gość
nie tylko przyszlosc twojego dziecka jest bez perspektyw tylko przyszlosc wszystkich dzieci i nastepnych pokolen. jeszcze sie jeszcze przekonasz:-O a ten kto uwaza ze zycie jest dlugie to ma cos z glowa:-O uycie jest strasznie krotkie

Gość gość
Nie po znajomosci.recze@ widocznie jestes nieogarnieta.slaba.nie znam osoby,ktora mialaby problem z dostaniem praacy,chyba tylko margines spol. P.s wypowidam sie na temat rynku pracy i zycia w krakowie,bo tu wlasnie mieszkam. Szukaj,probuj a nie wiecznie plcz bla bla bla skonczylam studia a niemam pracy .przyklad? Kazdy po studiach, znajacy jez angl. Lub inny nawet bez doswidczenia dostanie prace w capgemini,lufthansa ksiegowosc.international paper.moi znjomi zaraz po studiach dostali tam prace i ich znajomosci z koziej wolki naprawde nie sa przydatne. Heheh wiec tylko niepordni zyciowo zwalaja swoje porazki na lapowki i znajomosci

Gość gość k
a ten kto uwaza ze zycie jest dlugie to ma cos z glowapechowiec.gif uycie jest strasznie krotkie Jak masz fajne życie, to może i jest dla ciebie krótkie. A jak ktoś się męczy to każdy rok się dłuży. Jestem jedyną osobą jaką znam, która się cieszy z tego że jej przybywa lat - wolę mieć mniej niż więcej.

Gość gość
To sie najlepiej wysterylizujcie, bo tacy pesymisci i niedojdy nie powinny miec dzieci!

Gość gość
a po co sie pruja? skoro kasy brak? ja seksu od lat nie uprawiam bo mnie nie stac na rodzine x x x cha cha... na serio nie uprawiasz seksu bo cie nie stac na rodzine? Po prostu jestes taka brzydka, ze nikt cie nie chce. Bo jesli tu piszesz i pouczasz innych, to zakładam, ze stac cie chociaz na prezerwatywy??

Gość gość
ja tez sie ciesze ze jestem coraz starsza szybciej zleci mnie zycie nie cieszy a męczy nie prowadze zdrowego trybu zycia bo nie chce zyc dlugo i szczesliwie mam nadzieje kolo 60 zejsc zeby nie dozyc glodowej emerytury i grzebania w smietnikach

Gość gość k
Sterylizacja jest w tym kraju niedozwolona.

Gość gość
brzydka czy ladna wchodze na 1 lepszy czat i mam seksu od groma dziura to dziura widocznie nie chce:)

Gość gość
na czacie masz seks? to to fajnie, od wirtualnego sie nie zajdzie... :) chyba ci sie z tego braku seksu jakas agresja właczyła, niech cie ktos raz w********i porzadnie to ci przejdzie

Gość gość k
ja tez sie ciesze ze jestem coraz starsza No to pozdrawiam kogoś, kto myśli podobnie jak ja.