Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minus4kg

minus 4 kg to listopada jak schudnac

Polecane posty

Gość minus4kg

Za miesiąc mam swoje 18 urodziny z tej okazji urządzam imprezę w lokalu. Chciałabym do tej pory schudnąć najlepiej 4 kg. Ważę 46 kg, ale jestem niska :< 150 cm. Wiem, żę będzie mi trudno bo jak wiadomo niskie osoby aby schudnąć muszą się naprawdę głodzić :/ tak słyszałam. Jem raczej zdrowo, nie jem praktycznie pieczywa.. bo nie przepadam serio. Nie lubię też twarogów i jogurtów naturalnych. Lubię jeść jajka, wędliny, banany, jabłka śliwki, a moim największym koszmarem są drożdżówki :( najbardziej te z makiem lub czekoladą. Kiedyś myślałam, że może uda mi się przemycić taka na 2-gie śniadanie, bo i tak to spale, ale to nie przejdzie :/ A szkoda, bo kocham raczej słodkie śniadania np. płatki z bananem... Myślałam nad tygodniową dietą bananową, ale za bardzo boję się jojo, dieta chałowowa tez mi by pasowała, ale kurcze boje się takich diet. Dużo czytałam o low carb i atkinsie, ale ponoć to nie dobre dla osób które nie sa otyłe, bo mogą nie schudnąć lecz przytyć :/ Tylko nie piszcie MŻ, bo się załamie... Ja tak jem normalnie więc to g***o da. Moje menu (bez diety, tak jem na co dzień) 1) Jajecznica (2 jajka, plaster szynki) na teflonie, herbata owocowa (nie słodzę) 2) w szkole: drożdżówka na pół z koleżanką, jabłko 3) obiad: pstrąg pieczony z foli, kapusta kiszona 4) kolacja: 2 parówki cielęce, ogórek kiszony, ketchup, 1 cukierek kasztanki No i tak jest na razie... Co polecacie? Low carb byłoby odpowiednie? Jakieś inne propozycje?

Gość gość
Wysiłek fizyczny - 5 razy w tygodniu po godzinie. W diecie spróbuj ograniczyć banany i te drożdżówki. Do tego śniadanie raczej większe, a kolacja mniejsza. Ewentualnie kolację podziel na dwa posiłki - mały podwieczorek (100kcal) i niewielka kolację (200kcal).

Gość gość
Przede wszystkim ćwiczenia aerobowe (co drugi dzień) i nie jedz produktów bogatych w cukry wieczorem. W ogóle wieczorem ograniczyć spożycie (całkowity zakaz na 3 godziny przed spaniem, dobrze jest ograniczyć na 5 godzin przed), ale jedna ważna zasada: porządne śniadanie. No i jak najmniej przetworzonej żywności - w Twoim przypadku drożdżówka, parówki (to w ogóle zagadka co w nich siedzi :D). Cukierka/wafelka możesz bez 'strat' zjeść w ciągu dnia, bo to nie chodzi o to, żeby się katować. Do tego pij dużo niegazowanej wody i wrzuć więcej białka w dietę (kasza, ryż, 'czyste mięso' - kurczak, indyk, krówka). Trochę błonnika na 'poślizg w jelitach', też się przyda - owoce (ze skórą), warzywa. W ogóle warzywa możesz wcinać bez problemu (owoce w ciągu dnia - dużo cukrów) - oczywiście nie napchać się ziemniaków :D, ale marchew, ogórek itp. Dzięki ćwiczeniom poprawisz ogólną sprawność, pracę jelit itp.

Gość minsu4kg
A co sądzicie o tym: 1) jajecznica z dwóch jaj, cukierek, kawa zbożowa z mlekiem 2) w szkole: jabłko 3) obiad: 100g piersi z kurczaka lub jakieś rybki, sałatka warzywan 4)na kolacje twarożek ? Lepiej?

Gość gość
nie masz nawet 150 cm?? Bo jak masz 150 , to 46 kilo jest w sam raz

Gość gość
Za mało tego jedzenia.

Gość gość
ja polecam diete 1500 kcal podzielona na 5 posiłków, plus niejedzenie soli w ogóle- samo niejedzenie soli jakis czas powoduje ubytek wody ok. 2 kilo.. doeta bananowa... lol co za kretyn to wymyslił, banany obnizanja metabolizm strasznie, wszystkie diety jakiesa tam sa do d**y

Gość gość
Brak węglowodanów złożonych i błonnika. Do tego kurczaka dodać makaron razowy albo ryż basmati lub jaśminowy lub dziki.

Gość gość
a poza tym to juz znacznie lepiej zainwestowac w np. swietnego fryzjera, czy lump, a nie katowac sie dieta która ci pogorszy samopoczucie, ze bedziesz niewyspana, poszarzała na twarzy

Gość gość
porzadne sniadanie to mit, najlepiej jesc co 3 godziny, równe posiłki... wg mnie najlepiej jesc wszystko, co sie lubi, ale o 300-400 kcal mniej niz zapotrzebowanie... na noc niby lepiej białka , ale po nich ciezko zasnac strasznie

Gość gość
dobre śniadanie, to nie jest mit.. jeśli idziesz spać o 23, a ostatni posiłek był o 18, to musisz zaspokoić pierwszy głód - jeśli organizm przyzwyczai się do głodu, to spożywane produkty będzie najpierw magazynował, więc dupa rośnie. Musisz zacząć ćwiczyć - diety o zmniejszonej dziennej dawce kalorii wrzuć między bajki - gorsze samopoczucie, łatwiej się poddać i np. zeżreć paczkę czipsów, a w skrajnych przypadkach efekt odwrotny (jeżeli ciągle chodzisz głodna). Gość, który pisał o aerobach, modyfikacji diety itp. (3ci od góry) ma rację. Bez ćwiczeń nie da rady, będziesz bardziej sprawna, poprawi się metabolizm, wzrośnie pewność siebie. Poprzez wydzielanie endorfin będziesz bardziej uśmiechnięta, co w rezultacie daje +10 do z******tości (coś, czego żadną figurą nie uzyskasz, choćbyś nie wiem jak się starała)

Gość minsu4kg
Ok to mam nowy planik :D ocencie moi drodzy 1) Śniadanie: jajecznica z dwóch jajek 2 cukierki (żeby zaspokoić ochote na dzienną porcyjkę) herbata owocowa 2) W szkole jakiś owoc 3) Obiad jakieś mięso (ryba/drób), do tego dużo warzyw. Wybaczcie ale nie lubie kasz, ryżów, czy ziemniaków serio. Tak samo od dawien dawna nie jestem pieczywa bo jakoś nie lubie a ciemnego nie przełknę. 4) Ryba wędzona/ jogurt naturalny (nie chudy, normalny)/ wędliny drobiowe + jakieś warzywa (papryka,ogórek) Codziennie 30 minut kręcenia hula hop z masażerem. Co wy na to?

Gość gość
hula hop nie zrobi Ci dobrego efektu. rower/basen/bieganie najlepiej. nie ćwiczy się codziennie, a przy aerobach chodzi o to, żeby ćwiczenia trwały długo (tętno było nieco podwyższone przez dłuższy czas), bo dopiero wtedy spala się tłuszcz - szacuje się, że dopiero po ponad 20 minutach wysiłku. dieta w miarę ok, kwestia rozłożenia posiłków w czasie - no i dorzuć jakiś ryż/makaron (na pewno możesz to przygotować z czymś, co lubisz). Pamietaj o wodzie i absolutny zakaz fastfoodów i napojów typu oranżada/cola. Sama dieta to tylko część sukcesu, musisz ćwiczyć i bardziej na tym się skup.

Gość gość
dobre śniadanie, to nie jest mit.. jeśli idziesz spać o 23, a ostatni posiłek był o 18, to musisz zaspokoić pierwszy głód - jeśli organizm przyzwyczai się do głodu, to spożywane produkty będzie najpierw magazynował, więc d**a rośnie. x x nalezy jesc regularnie, porcje powinny byc podobne... jak uwazasz, ze dobre sniadanie musi byc, tzw wieksze niz inne posiłki, to uzasadnij dlaczego... nikt tego nigdy nie udowodnił, a doswiadczalnie np. Franzuzki, co jedza na sniadanie mały rogalik, sa b szczupłe... na noc tez trzeba jesc , choc troche, bo organizm obnizy metabolizm jak sie dugo nie je

Gość gość
swietnie piszesz, np. jakies mieso, co to ma byc?? 300 g tego miesa, czy np. 200 g, czy 100 g... co to znaczy jakas ryba, jakei swazywa, laska czy ty inteligentna jestes w ogóle??