Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

8 mc budzi się w nocy na zabawę jaka może być przyczyna

Polecane posty

Gość gość

trwa to już z dobry mc. Wszystkie metody zawodzą, w dzień też mało śpi 2 lub 3 razy po niecałą h. W nocy idzie spać ok 21 i o godz 3-4 jest wyspany. Nie jest głodny,nie chce mu się pić, nie ma za ciepło ani za zimno, męczymy go jak możemy zabawą, wychodzimy na długie spacery, ostatnio nawet zgodziłam się na chodzik i latał ok 20-30 min i niccc :( zostawiałam go w łóżeczku ale po chwili zanosi się płaczem i tak 3 dni. Padam..

Gość gość
A może te 3 godziny w dzień to dla niego za dużo? Moja 6mies w dzień śpi 2-3 godziny i w nocy ładnie śpi 11-12 godzin ale też miala taki okres że wstawała o 5 koniec spania.:)

Gość gość
ale jak go nie położę to jest nie do wytrzymania. Próbowałam go nie kłaść ale wtedy sam padał ok 19-20 i szedł spac ok 22-23

Gość gość
widocznie taki egzemplarz przejdzie mu mój też ma różne odchyły i po jakimś czasie przechodzi

Gość gość
To ja od 6 mies. Musisz przeczekać. Moja teraz idzie spać 19-20 i zazwyczaj wstaje ok 6.30. Czasem później, ale jeszcze jej sie nie zdarzyło spać dłużej niż do 7.30 nawet jak zasypialao 22

Gość gość
najwidoczniej to za dlugo dla niego bo jest wyspany. sprobuj zmienic mu rytm dnia zeby mial tylko 2 drzemki po max 1 godzina - jak spi dluzej to budz. Troszke pomarudzi ale przynajmniej bedzie spal w nocy. moja spala w tym wieku 2 razu po 30 min. Potem jak miala roczek to miala juz tylko 1 drzemke ok poludnia ktora trwala ok 1.5 h.

Gość gość
Mój też tak miał i ma. Ma dwa lata wstaje 7 rano, śpi z godzinę w dzień lub nie, idzie spać 24 godz. Nawet nie opiszę jak się czujemy. Niektóre dzieci tak mają i nic tego nie zmieni. Wcześniej chodził spać o 2 w nocy jak miał 7 mc i 7 rano już gotowy do zabawy. Czas się przyzwyczaić.

Gość wspolczuje mnie to samo czeka
Juz sie zaczyna. Ma 6,5 miesiaca. Ladnie do tej pory spal, sam sobie uregulowal drzemki do 2 z 3. Zasypia kolo 20-21 i w nocy sie budzi. Nie chce jesc,nie chce pic,temp.akurat, a on sobie macha nogami,rekami,wierci sie,skubie koldre,drapie ochraniacz na lozeczko,przewraca sie z boku na bok itd.itd.itd.ostatnio przez godzine probowalam go uspac od 3 do 4. Czy pojdzie spac o 20 czy o 22 jest to samo. Czy bedzie mial ostatnia drzemke o 15 czy 18 tez nie ma roznicy. tak jakby nocne spanie traktowal jako drzemke. I to taki egzemplarz,ktory noc od dnia odroznial od urodzenia i jadl tylko przez sen bez wybudzania sie. No coz, rownowaga w.przyrodzie musi byc bo za noworodka bylam bardziej wyspana.

Gość gość
mój też ma 8 mcy, ale u nas to wygląda tak: wstajemy o 7, ok 12 idziemy na 2h na spacer (wtedy przeważnie śpi) wracamy, jemy obiad, sprzątamy, idziemy na szybkie zakupy, wypada to gdzieś ok 16. Po niecałej 1h jesteśmy w domu, Mały raczkuje do ok 19:45, wtedy staje się marudny, ok 20 kąpiel i od razu spać. Najpóźniej o 21 śpi. w nocy ok 00 budzi się na jedzenie i zmianę pampersa (pomimo używania pampers active baby, mój syn jak siknie RAZ to uważa, że ma mokro) potem o 4:30 zmiana pieluchy i idzie do nas spać. Spróbuj takiego rytmu :)

Gość gość
Niektore w tym wieku nie raczkuja :P i trzeba samemu zabawiac. Wytrzymuje tylko na jednej drzemce w ciagu dnia? Moj w sumie mlodszy,ale ledwo 3h wytrzymuje bez snu na wieczor troche wiecej sie zdarza.

Gość mamaaaa
hahaha jak bym czytała o moim małym, nie martw się ja mam tak co dzień tzn co noc bo mój szkrab śpi o 19.30 o północy obudzi się na mleczko a od 4-6 rano hasa po łóżeczku, bawi się, gada sam do siebie itp, śmieszy mnie to, że mimo iż nie ma ani jednej zabawki to cholewka tak potrafi sobie umilić czas przez te dwie godziny :) przez godzinę zazwyczaj walczy z poduszeczką, dusi ją, ściska, przewraca itp, za każdym razem jak tylko zerkam to co chwilę w innej pozycji leży, ja już przywykłam taki egzemplarz :)

Gość gość
no bo on raczkuje, ale chodziło mi o to, aby dziecko wymęczyć. Tak na jednej, czasem nie wytrzyma i zaśnie o 11, na aż 5 minut ;) Czasem gdy mamy dłuższy spacer a sen o 12 to tylko godzina (jak jest fest zimno to spacerujemy tylko godzinkę) to wtedy na zakupach dośpi. Ja też nie spałam dużo, bardzo szybko przestałam spać w dzień, jego chrzestny jak skończył rok to w ogóle w dzień nie spał :)

Gość gość
gdy mamy krótszy spacer*