Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bartus

Bóle po leczeniu kanałowym

Polecane posty

Gość bartus

Witam zaczne od tego że 4 mesiace temu mialem leczonego zeba kanałowo i miałem spokój na 3 miesiace az zaczeło cos sie pod nim dziać , poszedlem do dentystki prywatnie (do tej samej ktora mi robila tego zeba) i kazała mi zrobic Rentgen Zęba i wyszla jakas zmiana (niby w zatoce szczekowej i pod zebem) ale nie byo zadnej ropy itd ,wiec zaczela walczyc antybiotykami roznymi w kanały trwało to miesiac i teraz byl duzy rezultat wiec zdecydowala zakonczyc i uzupełniła kanały i zablombowała zęba , powiedziala ze jak dalej bedzie sie cos dziac to trzeba bedzie wyrywać , moje pytanie jest takie : 1.czy ktoś miał podobną sytuacje 2.jestem 3 dzień po zablombowaniu i ile dni moge coś odczuwać po naruszeniu kanałów bo cos dalej odczuwam 3.co dalej robic jezeli nie bedzie rezultatu 4. Dodam ze byłem u laryngologa i robił mi usg zatok i mowil ze nic tam sie nie dzieje i przepisał :Fanipos i sinulan forte 5. Czy wyrwanie zęba jest bolesne ??

Gość gość
Wyrwanie zęba odbywa się w znieczuleniu, więc nic nie boli, znieczulenie działa ok 10 godzin. Dobrze jest przykładać lód w miejce po wyrwaniu, potem po tygodniu wszystko się raczej goi, ale jak mija znieczulenie jest jakiś tam ból, ale do zniesienia, możesz brać ibum w razie czego. A jeśli chodzi o sinulan, to moje doświadczenie jak brałam na zatoki jest jak najbardziej na tak, te tabletki szybko i skutecznie leczą, ja póki co tylko po nie sięgam. Ale nie martw się, po leczeniu kanałowym przez parę dni "czuje" się tego zęba, to normalne, musi się wygoić i wyciszyć. pozdrawiam

Gość gość
spiero//ła mam to samo ide w poniedziałek

Gość gość
tez lecze zeba kanalowo juz poand pol roku(ze wzgledu na ciaze nie mozna zrobic zdjecia) wiec pod mikroskopem robila 3 kanaly, pozniej 2 czy 3 razy co miesiac chodzilam na czyszczenie ich i w koncu zalozyla opatrunek , jednak podobnie jak u Ciebie zaczal mi zab bolec przy zaciskaniu szczeki. Jedna stomatolog stwierdzila, ze trzeba rwac, bo to juz nie do uratowania, jednak ta co ciagle i wytrwale zmieniala opatrunki i czyscila te kanaly podpilowala mi zeba by nie dotykal innych przy zaciskaniu szczeki(przestalam odczuwac bol), zalozyla opatrunek z jakims lekiem i teraz (po urodzeniu dziecka) mam zrobic zdjecie i dalsze leczenie..tak wiec po leczeniu kanalow dosc dlugo mi bolalo, bo nawet kilka dni..