Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość P A N T E R A

Pytanie do mam

Polecane posty

Gość P A N T E R A

Witam, jak wygldało u Was odstawianie dziecka od piersi? Mój synek ma 15 m i jest strasznym niejadkiem. Jadłby tylko cyca. Owszem coś tam zje innego w ciàgu dnia ale są to bardzo małe ilości. Chciałabym już go odzwyczaić.

Gość gość
U nas było bez problemu, ale moj miał 9,5 miesiąca. Po prostu pewnego dnia zaczęłam mu dawać mm zamiast piersi i bez problemu, jeszcze z miesiąc karmiłam w nocy.

Gość P A N T E R A
Ale mój synek niestety ma biegunkę po mm, a tych mieszanek mlekozastępczych nie chce pić. Rano i wieczorem ok, ale jak to zrobić w ciągu dnia? Zje trochę objadku, a potem domaga się cyca

Gość P A N T E R A
*Obiadku

Gość gość
A probowałaś różnych mm? No takie dziecko, to już praktycznie powinno jeść normalne posiłki. Nie musi dużo, ale musi coś oprócz mleka.

Gość P A N T E R A
Tak, próbowalam, zawsze biegunka i kompletny brak apetytu, podejrzewam nietolerancję, bo testy alergiczne wyszły ok

Gość gość
Jeny ja bym się załamała jakby mi takie dziecko tylko cyca jadło :O. Próbuj, kombinuj, różne konsystencje, różne potrawy, gotowane, pieczone, itp...

Gość P A N T E R A
Tak, próbowalam, zawsze biegunka i kompletny brak apetytu, podejrzewam nietolerancję, bo testy alergiczne wyszły ok

Gość P A N T E R A
A uważasz, że nie próbowałam? Przerobiłam już wszystko, dlatego proszę o rade a nie głupie komentarze

Gość gość
i dlatego ja wolałam mm, zero problemu. A w tym wieku powinien jeść normalnie śniadanie, 2 śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacje a cyc powinien być jako napój np

Gość gość
Ale co z mlekiem odciagnietym? Tez biegunka????

Gość P A N T E R A
Dlatego pytam jak poszło u mam, KTÓRE KARMIŁY PIERSIĄ

Gość P A N T E R A
Ok, dzięki, spróbuję odciågać

Gość gość
Ty leć do lekarza badania robić, bo Twoje dziecko jest jakieś chore! To nie jest normalne i pisze to nie złośliwie tylko poważnie!

Gość P A N T E R A
Badania ma ok

Gość gość
Napisałaś PYTANIE DO MAM, a nie PYTANIE DO MAM KARMIĄCYCH PIERSIĄ, gdybyś napisała dokładnie nawet bym nie wchodziła, ale Ty pytasz MAMY o zdanie, więc odpowiadam.

Gość P A N T E R A
A nie przeczytałaś pierwszej linijki tekstu?

Gość P A N T E R A
A uważasz, że nie próbowałam? Przerobiłam już wszystko, dlatego proszę o rade a nie głupie komentarze

Gość gość
Autorko, a ty chcesz odstawić, bo chcesz już, czy też martwi cię niejadkowość synka? Karmiłam dłuuugo, córka była "niejadkiem", dałam się wkręcić wszystkim "mundrym", ze mało je. Zazwyczaj jest tak, ze jak wyliczasz, co dziecko przez dzień zjadło, to jest tak: "zupę, kaszkę, owoc no i cyc. Prawie nic nie jadło." Bzdura. Ten cyc, a dokładniej ta odrobina mleka jest więcej warta niż te kaszki, zupki, obiadki i w tej wyliczance jest PO PIERWSZE i NAJWAŻNIEJSZE. Kiedy odstawiłam dziecko, zauważyłam o ile więcej zaczęło jeść i aż nie wierzyłam, że tak małe ilości mleka mogły jej dawać aż tyle. Btw, pediatra zaleciła badania krwi i wyszły rewelacyjne, podczas gdy wszyscy p*****lnięci dookoła wznosili lament pod niebo, że przecież to dziecko "nic nie je", na bank jest chore i w ogóle w anemię chcę je wpędzić. Jeśli zdecyduję się na drugie, to w d***e będę miała te wspaniałe z*****e pomagierki i ich pieprzone dobre rady. Natomiast jeśli jesteś zdecydowana na odstawienie, to rezygnuj z kolejnych karmień w ciągu dnia, aż zostanie ci tylko to nocne. 15 mc dziecko jest już duże - możesz sutki zakleić plastrami i mu powiedzieć, że piersi są zepsute. U mnie działało.

Gość basia_29
Hej! moj maly tez jest jeszcze na piersi. Ma 14 miesiecy, w dzien jak jestem w pracy je wszystko jak ja jestem z nim caly dzien to juz gorzej jest bo wydaje mi sie ze piersi traktuje jak smoczek, a niestety ani smoczka ani butelki nie chce, wiec tez sie martwie jak go odstawie, bo w nocy to co godzinke potrafi sie budzic.