Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Toksoplazma

Polecane posty

Gość gość

mam problem jestem w 13 tygodniu ciazy i lekarka uwarza ze nie musze robic badan poniewaz takie badania sie robi przed planowana ciaza ale niestety moja ciaza nie byla planowana co robica boje sie poniewaz mam kota

Gość gość
zrobić prywatnie

Gość gość
robi sie w ciazy te badania! kot nie oznacza od razu toxo predzej zarazisz sie jedzac surowe mięso lub pracując w ziemi badania zrób - najpewniej m asz przeciwciała jeśli nie - to badania beda powtarzane w ciazy. wiec niech lekarka glupot nie gada

Gość gość
mowila mi ze teraz to i tak bedzieza pozno i zastanawiam sie tez nad zmiana pani prowadzacej a czy moge isc po takie skierowanie do lekarza pierwszego kontaktu ? i czy z nfz jest to platne ?

Gość gość
tym bardziej powinna ci zrobic na toxo! mi lekarz nie robił problemów bo co - jakby przed ciaza sie okazało, że nie masz przeciwciał na toxo - to co ? masz kota się pozbyć czy dziecka nie robić? badania na toxo nie są obowiązkowe, ale zalecane głupia ta twoja lekarka - tym bardziej jak się obawiasz toxo ale tak ode mnie - by nie zarazić się toxo: nie jedz surowego mięsa: tatar, łosoś wędzony na zimno, shusi jeżeli robisz drobne prace w ogrodzie - to w rękawiczkach myj ważywa i owoce kuwete kota sprzątaj częściej - i w rękawiczkach / lub jak masz możliwość niech ktoś inny to robi no i myj często ręce też nie mam przeciwciał na toxo. mam za to dwa koty - a że nie jestem nawiedzona - to nawet przez myśl mi nie przeszło by się ich pozbywać ;)

Gość gość
no ja mam aktualnie jednego kociaka z odzysku wiec troszke glupio by mi bylo go oddac po za tym jestem zdania ze jak bierze sie zwierze to do konca . lekarke mam naprawde beznadziejna nic mi niestety nie wolno poniewaz mam ciaze zagrozona i musze lezec w lozku z tabletkami :( tym bardziej chcialabym miec pewnosc ... a moge isc po takie skierowanie do ogolnego lekarza ?

Gość gość
też mam zagrożoną - 7 mc i nadal na tabsach szpital też zaliczyłam - a koty moje tulę i głaszczę - bo co one winne głupie to by było tak - możesz iść do zwykłego lekarza po skierowanie na badania możesz też pogadać jeszcze raz ze swoja ginekolog możesz też w cholerę ją zmienić ;) powodzenia

Gość gość
wielkie dzieki ;) trzymam kciuki zdrowka zycze :)

Gość gość
dziecko chcesz utrzymac, a nie stac cie na glupie badanie???

Gość gość
kochana kolezanka powyzej chodzi mi o to ze zalezy mi bardzo na badaniu i chodzilo mi o tyo ze w jakich granicach kosztuja te badania by w razie czego pozyczyc ... powinnas doradzac a nie krytykowac:P pozdrawiam