Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przeziębiliście się kiedyś z zimna w mieszkaniu

Polecane posty

Gość gość

? ile dni o tej porze trzeba siedzieć w nieogrzewanym mieszkaniu żeby się pochorować? :D

Gość gość
Tak. Ogrzewanie będzie włączone dopiero w najlepszym przypadku pod koniec listopada, bo mamy gazowe w domu i nas nie stać. Zimą zazwyczaj mamy w mrozy w domu 12-max.14 stopni. 16 stopni zimą to najwyższa temperatura.

Gość gość
no to współdczuwam, z tym że ja mam większy rozrzut temperatur z rana bywa nawet 10 st, a najcieplej 18

Gość gość36
nigdy tego nie pojmę, po co ludzie zakładają gazowe skoro ich nie stać? żeby siedzieć 3/4 zimy w nieogrzewanym, a jak już włączą to na max 17stopni. i tak całe życie??

Gość gość
wyobraź sobie że niektórzy mają to już założone

Gość gość36
jak szukasz mieszkania/domu do wynajęcia, albo kupna i widzisz, że jest założone gazowe, na które Cię nie stać, to po co się decydujesz?? ludzie, żyjemy w takim klimacie, że zimno było, jest i będzie, grzać trzeba! więc na co liczyliście ładując się w gaz, czy prąd?! co to za życie siedzieć każdego roku w zimnym mieszkaniu?!

Gość gość
To dom mojego chlopaka, ktory odziedziczył po dziadkach. Nie mieliśmy wpływu na to jaka instalacja grzewcza tam jest, nie stać nas też na jej wymianę. Nie możemy sprzedać też tego domu, bo formalnie należy on do rodziców mojego faceta a oni absolutnie się na to nie zgodzą, bo prócz nas mieszka tam jeszcze jego brat z dziewczyną. Więc marzniemy. Na szczęście za parę lat spadamy z tego kraju.

Gość gość
człowiek sie nie przeziębia z ziabu, tylko od złapania wirusów, bakterii... faktem jest wprawdzie, ze kiedys ie jest wystawionym na niskie temp. to spada krazenie, a ono chroni człowieka przed bakteriami... tez mam gazowe, tez siedze w zimnie, bo nie mam w domu kotłowni, dom stary z lat 30, zeby toprzerpboc trzeba by miec góre kasy... poza tym keidys gaz byl tani

Gość gość
do goscia z 11:35 - a uszczelniliscie dobrze okna? Ja ostatnio je mocno uszczelniam, nawet na koniec sklejam tasma, warto zasłonic gruba zasłona.... ile płacicie za ten gaz?

Gość gość
Trzymaj dodatkowo nogi w misce z zimną wodą to przyspieszysz to przeziębienie, możesz mi wierzyć że to prawda... kretynko :-)

Gość gość
Trzymaj dodatkowo nogi w misce z zimną wodą to przyspieszysz to przeziębienie, możesz mi wierzyć że to prawda... kretynko x do kogo ten idiotyczny wpis??

Gość gość
ja własnie kiedys miałąm w miekszaniu tak góra 15 stopni, czesto tez wychodziłąm na dwór, i spedzałam pare godzin na b niskiech temperaturach... Zdarzało mi sie, ze 4 lata nie byłam w ogóle chora, bo organizm sie zahartował... Teraz choruje ze dwa razy w roku, a mam w pookju ok. 21 stopni

Gość gość
Też mam gazowe ale na ogrzewaniu nie oszczędzam.W nocy-ok 20 st w dzień 23-24.Pomykam lekko ubrana,bo nie wyobrażam sobie siebie opatulonej.Nic by wtedy mi się nie chciało robić bo cięzko i niewygodnie.Współczuję,że musicie marznąć.W mrozy palimy non stop dodatkowo w kominku ,bo przyjemniej .Oprócz gazowego mamy zamontowany piec co na wszystko.Jak jesteśmy w domu i mamy czas to wystarczy wrzucić kilka klockow drewna i na pół dnia spokój.ale wtedy jest 0k26 st .Staramy się ,żeby nie było skoków temp.tzn nie wyziębiamy domu poniżej 19 st,chyba,że wyjeżdzamy na kilka dni to ustawiamy termostat na 15st.