Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

za duży filtr do akwarium

Polecane posty

Gość gość

Założyłam akwarium x 5 rybkami a nie wiedziałam że to akwarium ma ok 10 l a byłam przekonana że ok 20. I kupiłam filtr od 30l kurde i nie wiem czy będzie ok? Działa już tydzień a woda zrobiła się metna. Nie wiem czemu

Gość gość
filter jest za silny stad metna woda. musisz zmienic albo filter albo akwarium ale lepiej akwarium na wieksze;)

Gość gość
Ło matko ale się zrobiłam w ciula... Tak to jest jak się na czymd nie zna trzeba kupić nowe akwarium:) dobrze że tamto pozyczylam

Gość gość
zależy tez co to zybki, bo jeśli welony to wspolczuje bo z nimi będziesz miała zawsze mentna wode, jak mleko

Gość Antonio91
Kup akwarium co najmniej 50l, takie małe jak masz nadają się tylko do hodowli bojowników.

Gość gość
Mam jedną welonke 2 noeonki i 2 mieczniki

Gość gość
tak to jest jak kretynka bez zadnej wiedzy sie bierze za akwarium... neony to ryby stadne i powinno byc min 5-6, na pewno nie razem z welonem, który jak dorosnie je zje... woda jest metna pewnie od welona, który jest ryba wydzielajaca sluz... poza tym akwarium 5 litrów nie nadaje sie do niczego bo to nie akwarium, akwarium powinno miec min 60 litrów, w mniejszych ryby łatwo zdychaja i maja złe warunki. nawet neony powinny pływac a min 60 litrach, a welony w ok. 100 l.. jak chcesz sie za to brac nie meczac zwierzat, to kup ksiazke i najpierw poczytaj a potem zakłądaj akwarium

Gość gość
przy tak miniaturowym akwarium bardzo ciężko wodę utrzymać w dobrym stanie