Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturzystka2013

Matura z motywem pozegnania Prosba

Polecane posty

Gość maturzystka2013

Witam ! Jestem tegoroczną maturzystka ! Wybrałam sobie na temat pracy maturalnej motyw pozegnania w literaturze,sztuce i filmie. Prosiłabym was gorąco abyście zaproponowali mi jakies ciekawe przykłady pożegnania w literaturze i filmie. Chciałabym jednak miec dużą różnorodność mam epoki. Pożegnanie z powodu śmierci,czy pożegnanie z powodu zawodu miłosnego jest dosc oklepane,dlatego do tego literaturkę juz wybralam;) Wolałabym bardziej jakies przykłady literatury z motywem pożegnania z marzeniami,bądź przykłądy literatury pożegnania z ojczyzną:) Prosiłabym rowniez o przykłady filmu w którym pożegnanie jest ciekawie "podkreslone" ;) oraz ostatnia prosba! szukałam jakis madych cytatów znanych osobowosci odnoszacych sie do pożegnania ale nic ciekawego nie znalazłam.. dlatego tez prosze o przykłady! Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi, nawet nie wiecie jak bardzo mozecie mi tym pomóc! Pozdrawiam !

Gość gość
kiedys sie robilo mature w 19 roku zycia, dziszaj w przedszkolu ze za raczke prowadzic <<<<<<<<<<??

Gość gość
Taki Ikar, bardzo szybko pożegnał się z marzeniami :D Wrócił na ziemię, a ona przywitała go twardo :) Wiem, że nie o to chodzi hihihihi

Gość maturzystka2013
Kiedyś ludzie potrafli czytać ze zrozumieniem i jak widzieli,ze nie maja nic mądrego do powiedzenia w temacie to sie nie udzielali

Gość gość
kiedys ludzie pisali mature SAMODZIELNIE a nie z pomoca tysiaca ludzi

Gość gość
jaka matura taki student - sami debile magistry. o tempora o mores !

Gość maturzystka2013
A czy ja wam kaze pisac mature za mnie? prosze tylko o ciekawe propozycje lektur które JA SAMA OPISZĘ I OPRACUJĘ ! podkreslam SAMA ! nie znam wszystkich kanonów z lekturami dlatego kazda nieznana mi propozycja bedzie przeze mnie sprawdzana. That's all! Ale jak widzę państwo tutaj źle interpretuje to o co prosze. Dlatego powtarzam jeszcze raz ! polecam popracowac nad czytaniem ze zrozumieniem.

Gość gość
zbulwersowalo sie dziewcze :D

Gość gość
"ostatnia taśma Krappa" :D

Gość gość
- Władca Pierścieni - Piraci z Karaibów - Szósty Zmysł W zasadzie na końcu każdego filmu, bohater żegna się z widzami, więc i ja też żegnam :)

Gość gość
czemu dzisiaj tak mecza mlodziez, kiedys by skonczyla zawodowke fryzjerska czy kucharska i martwila by sie nie o mature ale o zawod i prace.