Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosciuwa4

czy ciężko dostać wizę do Niemiec

Polecane posty

Gość gosciuwa4

witajcie, chciałabym na święta pojechać do ojca, ale on mieszka w Hanowerze. W związku z tym powiedzial mi, że musze iść do ambasady RFN w Warszawie, żeby załatwić wizę. Mam pytanie: czy sprawdzają zaświadczenie o zarobkach (bo ja teraz chwilowo muszę pracować na szaro i nie mam) i czy w ogóle ciężko ją dostać, czy raczej łatwo/

Gość gość
:D, wystarczy ci dowod osobisty zeby przekroczyc granice na okres 3. miesiecy

Gość gość
vizy są do USA do niemiec jedzie sie na dowód osobisty , znajduje prace i stara o obywatelstwo niemieckie ( albo chajta z niemcem)

Gość gość
jaka wize ? ,przeciez jestesmy w UE.Dowod w lapke i wio .

Gość gosciuwa4
aha to nie wiedzialam, dzieki za informacje...

Gość sasdasddasasd
hahah skąd się tacy ludzie biorą, od pięciu lat wjeżdża się bez kontroli paszportowych, można pracować bez problemów a ta pyta czy wizę cięzko dostac HAHAHAHA dobre

Gość gość
RFN :D Ha ha ha ha ha :D Mamy 2013 rok hahahaha :)

Gość blondyna 333
nie, nie czekaj, zaproszenie musisz mieć

Gość gość
nie widzicie dałny że to znów prowo tego pijaka 22 lata?! nie jarajcie sie tak tym gównem

Gość gosciuwa4
Ale słyszałam że niemieccy faszyści się buntują że polskie świnie im prace odbieraja no i wladze przywróciły podobno paszposrty czy jakieś "auswajsy"

Gość blondyna 333
trochę uśmiechu nie zaszkodzi

Gość tututu
rfn nie no leze ze smiechu :d wiza hahaha .kobieto w ue jestesmy . jest 2013 rok jakbys nie wiedziala .poczytaj wiadomosci skoro juz masz internet :d

Gość gość
co jest zabawnego w skrocie RFN? o.O, szkoda, ze w podstawowce ucza nazw potocznych, panstw z ktorymi sasiadujemy, bo wydaje mi sie, ze spora czesc Polakow nie wie nawet tego, gdzie zyje...

Gość AśkaCebula
zarobkow nie sprawdzaja ale musisz miec jakas tam kwote na koncie, co roku jest inna, w zeszlym roku bylo to 5452 dolarow no i jakies pare dolarow, zeby wymienic na marki na granicy popros o pieczatke na karteczce, a nie w paszporciem bo nie wpuszcza cie potem do Izraela skoro tata mieszka w RFN to wyslij depesze z zapytaniem czy nie potrzebuje jakis konswer, pasztetow, moze uda ci sie je przemycic z RFN polecam przywiezc, o ile sie uda, paczke papierosow i piwo pamietaj, ze mozesz miec ze soba tylko jedna walizke, w rozmiarze 20*10*3

Gość gość
dawniej były rfn i nrd teraz jest tylko rfn cóż nowa matura rulez :)

Gość hahahabeka
jakie nieuki z was :D autorka napisała RFN - Republika Federalna Niemiec. To jest kraj, który obecnie istnieje, gdyż w 1990 roku NRD (Niemiecka Republika Demokratyczna) przyłączyła się do RFN. NIEUKI :D. To tak jak babka z gegry jak pisałem maturę próbną, napisalem "RFN" zamiast Niemcy to mnie pocisnęła że taki kraj nie istnieje haha :D. a jak jej powiedziałem o co kaman, że to tak jak z Chinami (ChRL) i żebym tak nie pisał.