Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie umiemy dojść z mężem do porozumienia w sprawie imienia dla dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, czy Wam też tak trudno było wybrać wspólnie imię dla dziecka? To co podoba się mi, nie podoba się mężowi i na odwrót, zawsze jest "cos"

Gość gość
I co w związku z tym brakiem porozumienia? bo nie bardzo rozumiem po co to napisałaś?

Gość gość
no chyba autorka jasno postawiła pytanie? nie umiesz czytać czy jesteś tępa? ja odpowiadam ci autorko: nam nie było trudno dojść w tej kwestii do porozumienia bo nam to samo się podoba

Gość gość
Nie było nam trudno bo żadne z nas nie zachowywało się jak osioł, ja chcę to i koniec. Obojgu nam się podobały różne imiona, ale w końcu lecieliśmy po liście imion, wybraliśmy kilka które odpowiadały obu stronom- tzn. każde z nas uznało że imię w porządku, nie drażni, pasuje do nazwiska, nie kojarzy się z kimś nieprzyjemnym, z tych wybraliśmy ostatecznie jedno. Spraw w których mamy odmienne zdanie są tysiące, jak na razie nie było jeszcze takiej w której nie możemy dojść do porozumienia.

Gość gość
Niezbyt optymistycznie to brzmi...

Gość gość
Ja tam uważam ze większe prawo wyboru imienia ma matka dziecka. To ona 9 miesięcy pod sercem trzymała i znosiła trudy porodu, połogu, karmienia piersią, nocnego wstawania itp. Mężczyzna nie powinien upierać się przy swoim imieniu tylko wybrac te z listy żony.

Gość gość
Gosciu z 21:58 - hahahahahahahahahahahaha rozwalile/as mnie 🖐️ Wracajac do tematu to u nas nie bylo zadnego problemu. Zanim jeszcze dziecko bylo w planie mielismy wybrane imiona ;) Jeszcze wtedy chlopak rzucil pomysl abysmy nadali dzieciom nasze drugie imiona, a ze mamy ladne pomysl mi sie spodobal ;)

Gość gość
Tia, ja nosiłam pod sercem więc ja powinnam wybrać imię- i co jeszcze? To nie moje prywatne dziecko i nie tylko ja decyduję. Oboje z mężem uważamy że imię jest dość istotne, nie braliśmy pierwszego lepszego. Trzeba nie mieć kompletnie wyczucia żeby nakłaniać kogoś do przyjęcia imienia które drugiej osobie się nie podoba... A między mną a mężem różnica zdań była spora (powiedzmy że coś między Piotrem a Olafem). Oboje mieliśmy własne pomysły i nie wierzę że nie ma imienia które spodoba się obojgu małżonkom. Ciekawa jestem jak zareagowałyby mamy tutaj jakby mąż wręczył im listę 4-5 imion i powiedział że sobie jedno z tych sobie może wybrać...

Gość gość
Mamy zareagowały by buntem bo to właśnie one największy trud wychowania biorą na siebie. U nas imię wybrał mąż ale akurat takie które mi się bardzo spodobało, dla chłopca ja miałam po swoim bracie nadać imię i mąż nie chciał ale w końcu go namowilam bo jakby nie było to ja urodzę w bólach i będę nie wyspana przez najbliższe miesiące lub nawet lata.

Gość gość
u nas też była zasada, że wypisujemy kilka imion z listy, które nam wspólnie się najbardziej podoba i wybieramy dwa :D