Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paper_clips

dobre CV w UK

Polecane posty

Gość paper_clips

Witam. Niedlugo wyjezdzam do UK i juz teraz mysle o poszukiwaniu tam pracy. Wiem, ze podstawa jest dobre CV i z tego co juz zdazylam przeczytac, to nie nalezy umieszczac w nim zdjecia, informacji o plci, narodowosci czy wieku. Znalazlam fajny watek na kafeterii http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3354428&;start=30 gdzie smileyface oferowala pomoc jak takie cv powinno wygladac. Jednak bylo to dawno, dlatego pisze tutaj liczac, ze znajde jakiegos odpowiednika smileyface :) Byc moze jest tu ktos kto sie orientuje jak takie cv powinno wygladac, cos mi podpowie, oceni wprawnym okiem to, co juz napisalam? Bylabym bardzo wdzieczna. Prosze o odpowiedzi, ktore by cos wniosly do watku, nie odsylanie mnie do google, bo tam znalazlam duzo sprzecznych informacji.

Gość gość
Ja mam swietny format CV stworzony przez specjalistow, wedlug obecnych standardow ale niestety sie nie podziele, bo takie rzeczy kosztuja.

Gość paper_clips
a warto bylo twoim zdaniem zainwestowac? pomoglo ci to w uzyskaniu dobrej pracy?

Gość gość
To znaczy powiem tak, robilem kurs w hospitality i tam mialem m.in. zajecia poswiecone pisaniu cv a takze tego na jakie rzeczy zwracac uwage. Kazdy z uczestnikow otrzymal szablon z wlasnym cv. Powiem szczerze, ze dopiero teraz na przykladzie cv przynoszonych/przesylanych przez ludzi szukajacych pracy widze, ze jest to dla wielu osob nie lada sztuka. Co czlowiek to inny format ale praktycznie kazdy popelnia bledy. Na pewno profesjonalne cv zwieksza nasze szanse, bo jest sygnalem dla rekruter, ze aplikant zadal sobie trud, nie poszedl na latwizne ale liczy sie glownie to, co w nim jest.

Gość gość
Na pewno profesjonalne cv zwieksza nasze szanse, bo jest sygnalem dla rekruter, ze aplikant zadal sobie trud, nie poszedl na latwizne ale liczy sie glownie to, co w nim jest. xxxxxxxxxxx to tylko twoje pobożne życzenia! tu przede wszystkim liczą się REFERENCJE - choćby były napisane na ręcznie na zwykłej kartce papieru!

Gość gość
ja mam ten format od smileyface i uzywam go od lat i kilka osob komplementowalo go za przeyjrzystosc: jest bardzo prosty: PERSONAL DETAILS: Name:xxxxx Address:xxxxxx xxx xxx Mobile: xxxxx email: xxxxx nie wpisuje sie naradowosci, DOB czy nie dodaje sie zdjecia!!! PERSONAL PROFILE 3-4 linijki o tym jakiej szukasz pracy i jaka to jestes z******ta, co osiagnelaas,albo dlaczego ta praca ci sie podoba itd. EXPERIENCE Firma, lokalizacja , data OBOWIAZKI MUSZA BYC WYPISANE- bez tego nie ma sensu wysylac CV SKILLS: np/. Microsoft Office, jezyki, driving licence INTEREST(opcjonalnie)

Gość gość
myślisz, ze to naiwne cv załatwi ci pracę???

Gość gość
9:29 Bzdury opowiadasz. Wystarczy w cv umieścić dane kontaktowe do dwóch osób, które mogą wydać zainteresowanemu pracodawcy referencje na nasz temat i tyle. Jak pracodawca/rekruter jest zainteresoany to się z nimi kontaktuje i tyle. 13:51 PERSONAL PROFILE 3-4 linijki o tym jakiej szukasz pracy i jaka to jestes z******ta, co osiagnelaas,albo dlaczego ta praca ci sie podoba itd. ------------------------------- Nie pomyliło ci się czasem z cover letter ? Zresztą róbcie jak chcecie, to wasze cv :)

Gość paper_clips
niestety linki z przykladowym cv (czyli to, czego glownie szukalam) wygasly, moze ktos dysponuje jakims wzorem w wordzie albo pdfie?

Gość gość
Pisanie w cv o tym ze jest sie odpowiedzialnym, punktualnym, otwartym i ambitnym jest juz niekatualne. Dlaczego ? Odpowiedz jest prosta, kazdy cos takiego pisal (na zasadzie kopiuj-wklej) i dla pracodawcow stracilo to wartosc. Teraz traktuja to jak utarte frazesy. bo zbyt czesto osoby, ktore pisaly cos takiego w swoim cv okazywaly sie byc totalnym przeciwienstwem podczas rozmowy o prace. Akurat te porade dostalem od fachowca, ktory ''zjadl'' zeby na tworzeniu wlasciwego formatu cv we wspolpracy z wiadacymi pracodawcami w hospitality.

Gość gość
*nieaktualne* mialo byc..sorry

Gość paper_clips
o, to moze sie okazac cenna wskazowka, dzieki :)

Gość gość
najlepiej na stronach angielskich/ amerykanskich uniwersytetow szukac informacji jak pisac resume/cover letter. Tu rpzyklad: career. ucf . edu/docs /resumes/sample_cv.pdf career. ucf. edu /docs /resumes/resume_writing.pdf career. ucf. edu /docs /resumes/cover_letter_sample.pdf

Gość gość
prosze sobie pousuwac spacje w linkach