Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

slabsze i chorowite 2 dziecko

Polecane posty

Gość gość

Hej, jestem mama 9 miesięcznego malucha i chciałabym drugie dziecko, ale ostatnio usłyszałam, że organizm kobiety regeneruje się dopiero po okresie ok 3 lat. Wcześniejsze zajście w ciaze, może spowodować to, że kolejne dziecko będzie slabsze fizycznie. Po usłyszeniu tej tezy, postanowiłam się przyjrzeć się dzieciakom w rodzinie i znajomych, no i okazało się że faktycznie dzieci urodzone bardzo szybko po pierwszym są bardziej chorowite. Co o tym myślicie, potwierdzacie tezę?

Gość gość
bzdura do sześcianu :D moja młodsza o rok siora jest zdrowsza ode mnie, nie chorowała od 20 lat :D:D:D

Gość gość autorka
no może to przypadek, ale naprawdę tak jest wśród znajomych. Dziękuję za opinię i proszę o jeszcze :)

Gość gość
nie słyszałam nigdy o tym ale.... mam 8 miesięczne dziecko i jestem w 3 miesiącu ciąży, przestraszyłaś mnie :( będę się teraz martwić

Gość gość
nie ma reguły! moja siostra mlodsza ode mnie o 2 lata byla bardzo chorowita, za to nasz brat mlodszy od niej tez o 2 lata byl okazem zdrowia! teraz juz jestesmy dorosli i nie mamy raczej problemow ze zdrowiem poza grypa raz na rok ;p

Gość gość
W mojej i męża rodzinie się nie sprawdziło, w innych też nie zauważyłam. zresztą w ogóle takich teorii nie słyszałam do tej pory. Jedyne co wiem to to że po cc kobieta powinna poczekać 2-3 lata jeszcze na kolejne dziecko, zwłaszcza jeśli chce sn rodzić.

Gość gość
między moimi córkami jest 2,2 lata różnicy.starsza karmiona mm wiecznie chora młodsza karmiona piersią przy starszej czasem łapnie katar który trwa góra 3 dni :)

Gość gość autorka
Heh :) no to chyba czas działać