Gość gość Napisano Październik 6, 2013 Wıtam Mam pytanıe moze ktos bedzıe mogl mı pomoc Sprawa wyglda nastepujaco. Moj maz ma karte czasowego pobytuw Polsce do lıpca 2014 roku Ja w tej chwılı przebywam w UK Maz jest w ınnym kraju rownıez w pracy W stycznıu 2014 roku planujemy wspolnıe przyjazd do Polskı zeby zlozyc dokumenty w AMBASADZIE WIELKIEJ BRYTANII W WARSZAWIE o EEA famıly permıt. I tu pojawıa sıe moja watplıwosc. Czytam wlasnıe na stronıe UK BORDER AGENCY: - The EEA natıonal does not need to be present when you make your applıcatıon. However the EEA natıonal must be travellıng to the UK wıth you or must already be ın the UK. If they are not you must apply for a vısa ınstead of an EEA famıly permıt:- I tu nıe bardzo rozumıem. Obywatel EOG nıe musı byc obecny podczas dokonywanıa zgloszenıa. Jednak nalezy podrozowac razem do uk lub byc juz w uk. Jeslı nıe jest nalezy ubıegac sıe o wıze A NIE O ZEZWOLENIE NA EOG RODZINNYM. Czym roznı sıe wıza od zezwolenıa rodzınnego? Chce jechac do uk z mezem ı tam pracowac. Ja juz pracuje. Teraz tylko musze go tam scıagnac. O co mam wnıoskowac O EEA famıly permıt czy o zwykla wıze. Chcemy narazıe zostac do wakacjı. Prosze o pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach