Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Upławy

Polecane posty

Gość gość

Zauważyłam dziś na wkłądce żółtawe upławy. Nic mnie nie swędzi i nie piecze. Czy to może byc spowodowane zazywaniem tabletek antykoncepcyjnych? Prosze o odpowiedź.

Gość gość
tak to może byc od tabletek

Gość oipoli
niekoniecznie do tabletek. to moze byc infekcja. jestem po przebytej infekcji, podczas ktorej nic mnie nie swedzialo ani nie pieklo, a jednak uplawy mialam... wlasnie tego typu.

Gość oipoli
*niekoniecznie OD tabletek - wkradl mi sie blad :)

Gość gość
Przy tabletkach infekcje zdarzają się i to dość często, powinnaś do nich brać sobie probiotyk gin. Kup sobie teraz tantum rosa i się podmywaj i invag dopochwowy, który przywróci naturalną mikroflorę w pochwie - mi w każdym bądź razie taki zestaw pomaga jak coś takiego się dzieje.

Gość AliBetka
Jak ja brałam tabletki dwa lata temu to non stop miałam infekcje pochwy, właśnie takie upławy dziwne plus swędzenie i podrażnienia po stosunku, wtedy tabletki wyrzuciłam. Teraz znów biorę novynette, muszę bo mam torbiel na jajnikach i ginekolog powiedział, że dobrze jakbym provag sobie brała, to pomoże i nie powinnam mieć już tych problemów co wcześniej, spróbuj bo być może masz takie właśnie predyspozycje do infekcji jak ja.

Gość kiarisa
Przy tabletkach też miałam częste problemy z infekcjami intymnymi, teraz co miesiąc zakładam sobie krążek nuvaring i codziennie po myciu smaruje się provag żelem, który chroni przed bakteriami i grzybami. Jestem z niego bardzo zadowolona, mimo iż jestem alergikiem żel nie powoduje u mnie uczulenia i dodatkowo świetnie łagodzi podrażnienia. W krążku jest mniejsze stężenie hormonów, zawsze możesz dopytać lekarza, może taka antykoncepcja będzie ci bardziej służyć.

Gość gość
Kochane, to raczej nie infekcja, nie mam żadnych innych skutków ubocznych; żadnego świądu, bądź pieczenia. Teraz znowu mam brunatne plamienie. Czyli pewnie tabletki są za słabe?! Mam dylemat, bo dostałam receptę na kolejne dwa opakowania tabletek, które biorę od ok 5 miesięcy, a skoro mi nie trzymają, to nie wiem, czy wykupywać, czy lecieć znowu do lekarza, zeby mi zmienił... Doradźcie...

Gość gość
Dodam jeszcze, że jakieś 2 miesiace temu również miałam plamienie, a w zeszłym miesiacu nie, dlatego zrezygnowałam ze zmiany na inne tabletki, zważywszy, że nie miałam nigdy problemów z nImi (Naraya Plus). Nie wiem, czy zmieniać na inne, czy wykorzystać receptę.

Gość gość
nikt więcej się nie wypowie?