Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abyssa88

Obecne i przyszłe mamy z Torunia i okolic

Polecane posty

Gość abyssa88

Witam nie znalazłam takiego tematu. chciałabym popisać z młodymi mamami z Torunia lub okolic. Może podzielicie się informacjami jak wam się zyje z dzieciaczkami w naszym mieście. Gdzie warto się wybrać z bąblem. może wymienimy opinie o salach zabaw, placach zabaw, restauracjach czy innych miejscach przyjaznych dzieciom? zapraszam też przyszłe mamy :) ja jestem z okolic Torunia mam córeczkę 2,5 roku iteraz spodziewam się drugiego dziecka:)

Gość Matka z piernikowa
Mieszkam w Toruniu i mam 4miesiecznego synka :)

Gość gość
Cześć, ja mieszkam na starówce , mam 4-miesięczną córeczkę i nie mam jeszcze problemu gdzie pójść z dzieckiem się pobawić. Jednak spacerując z wózkiem zauważyłam w różnych miejscach naszego miasta place zabaw, polecałabym w parku na bydgoskim przedmieściu, obok siebie są dwa place zabaw dla małych dzieciaczków i obok dla dzieci większych - dobrze wyposażone i zadbane, a także dużo ławek do siedzenia dla rodziców. Znajdują się tam również stoły do gry w pingponga, piłkarzyki stołowe i boisko do piłki nożnej, można też spokojnie pojeżdzić na rolkach na głównej długiej alei. Plac zabaw na starówce Piernikowe Miasteczko na ul. Podmurnej (na przeciwko przedszkola) urocze i godne polecenia. Na pewno warto się wybrać z dziećmi do teatru Baj Pomorski (ul. piernikarska k. zamku krzyżackiego) na przedstawienie - są bardzo kunsztownie przygotowane z pięknymi strojami itd.. Polecam też zabawy z wypiekaniem pierników w Domu Kopernika- w gotyckiej piwnicy znajduje się śliczne muzeum toruńskiego piernika a dzieci mogą zagniatać ciasto piernikowe i wkładać do tradycyjnych foremek, które potem są wypiekane w piecu. Kolejnym punktem jest planetarium przy ul. Franciszkańskiej oraz orbitarium. Ruiny zamku krzyżackiego z ciekawymi wystawami w piwnicach. Na wieże widokowe w Katedrze i Ratuszu. Do muzeum zabawek na Bydgoskim Przedmieściu. A na koniec na pyszne ciastko i lody do cukierni np. przy ul. Szerokiej Dom Czekolady w uroczych i stylowych starych wnętrzach. Pozdrawiam i chętnie wymienię się z innymi mamami informacjami na różne tematy nas interesujące:)