Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sposob na szybkie nauczenie sie angielskiego

Polecane posty

Gość gość
najlepszy sposob to czytac ksiazki po angielsku, nawet jak sie wiekszosci nie rozumie

Gość gość
nawet na to nie wchodze bo to pewnie znów ta ella sie reklamuje

Gość gość
fajne

Gość gość
fajne

Gość Trenerrr
Najlepszy sposób na naukę języka angielskiego. Profesor Henry, kilkanaście tysięcy słówek i tysiące zdań. Wskazówki: 1. Nie ucz się gramatyki. Przynajmniej nie tak wnikliwie. Ogarnij jedynie podstawy. 2. Wyłącz wszystkie ćwiczenia oprócz "Rozumienie ze słuchu". 3. Uruchom wprowadzenie. Wsłuch*j się w słówka, poniżej masz widoczne tłumaczenie. Staraj się utworzyć silne połączenie skojarzeniowe. Czyli słyszysz np. łotae (water), poniżej wyświetli się tłumaczenie, czyli woda. Nie czytaj jeszcze wyrazów po angielsku, ale wsłuch*j się w ich melodię, powtarzaj i zerknij jedynie na tłumaczenie, aby utworzyć połączenie nerwowe. 4. Przejdź do ćwiczenie "Rozumienie ze słuchu". Wciśnij Enter, zamknij oczy. Klikaj słuchaj w kółko aż w wyobraźni ujrzysz znacznie. To znaczy słyszysz np. łoter (water). I jeżeli nie widzisz w tym czasie wyobraźni wody, to znaczy, że nie utrwaliłaś jeszcze połączenia nerwowego. Jeżeli zobaczysz w wyobraźni wodę po usłyszeniu łoter, to znaczy, że utworzyłaś połączenie skojarzeniowe. 5. Najpierw słuchaj i buduj skojarzenia w wyobraźni. Później naucz się pisać, a na końcu możesz zaznajomić się z gramatyką. 6. Zamiast uczyć się 2 godziny w 1 dzień w tygodniu, ucz się codziennie po 15-20 min. 7. Nie kupuj drogich kolorowych podręczników z płytami do nauki z quizami, różnymi wymyślnymi ćwiczeniami. Zmarnujesz czas i pieniądze. Język to nie matematyka, ucz się języka drogą naturalną, tak jak uczyłaś się polskiego będąc maluchem nieumiejącym jeszcze czytać i pisać. 8. Ściągnij i kup możliwie jak najwięcej ebooków i słuchaj ich na okrągło. Słuchaj radia anglojęzycznego, oglądaj bajki dla dzieci. Powtarzaj to co usłyszysz. 9. Ucz się najpierw słówek, których używałaś będąc małym dzieckiem, a także tych których dzisiaj używasz najczęściej. Czyli np. Chcę jeść, Chcę pić. Chcę kupić chleb. Daj mi książkę. Włącz telewizor. Kiedy będzie obiad. Kiedy idziemy do babci. Gdzie idziemy. Nie podoba mi się ten film itd. 10. Nie przejmuj się gramatyką. Mów spontanicznie, jak małe dziecko. Nie zawracaj sobie głowy przypadkami, formami, czasami. Czy mając 1 rok zastanawiałaś się nad tym czy to Dopełniacz czy Celownik układając zdanie?

Gość Trenerrr
I etap Słuchanie, słuchanie i jeszcze raz słuchanie z naciskiem na wyobraźnię. Audiobooki, filmy, bajki, radio. II etap Audiobooki + Nauka pisania w języku angielskim usłyszanych słówek. III etap Audiobooki +Czytanie książek dla dzieci po angielsku. IV etap Audiobooki + Gramatyka, artykuły, książki.

Gość gość
ten filmik super

Gość gość
super