Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

raczkowanie

Polecane posty

Gość gość

Wwitam. Moja córka ma 6,5mies przedwczoraj zaczęła raczkowac. wcześniej pełzala bardzo sprawnie a teraz już zaczyna na czworakach ale takie krótkie dystanse a jak chce gdzieś dalej to kawałek raczkuje a dalej już pelznie. I tu moje pytanie: po jakim czasie od takich początków wasze dzieci zaczęły tak w pełni raczkowac?

Gość gość
kilka dni ...a 2-3 tygodnie to już ostro smigała do celu szczególnie :)

Gość gość
potwierdzam :) kilka dni zajelo mlodej zeby zaczela przemieszczac sie z jednej czesci pokoju do drugiej z predkoscia swiatla :)

Gość gość
No Narazie zauważyłam że potrafi tak przejść ok 2metry, może 3. A pelza już wszędzie bo to zaczęła jak miala coś ok 5mies

Gość gość
Znaczy zostało mi maksymalnie kilka dni względnego spokoju.;) Chociaż ona i pełzając potrafiła w mgnieniu oka przejść pokój i schować sie za łóżko albo pod stół.;)

Gość gość
tak , potem już głowa wszędzie - czekaj aż zacznie biegać, albo uciekać !!!! ciesz się póki możesz :)

Gość gość
mój syn jak raczkuje "bez celu" to do tej pory tak ma, ujdzie kawałek siądzie, rozgląda się, idzie dalej... Tak co kilka cm potrafi :] a jak zobaczy kota... to od początku szybko zasuwał, ale u nas jest to, że jak chce szybko to odpycha się rękami i zasuwa ;) bo mam wszędzie kafelki, panele. Ma ponad 8 mcy a zaczął raczkować gdzieś z 3-4 tygodnie temu.

Gość gość
A moja sie nie zatrzymuje tylko raczkuje, a jak jest za duży dystans to opusza tyłek i pelznie. Ona bez celu nie chodzi. Najpierw leży i sie rozgląda i dopiero jak wypatrzy coś ciekawego to rusza.:)

Gość gość
moja córcia ma 8,5 miesiąca i nie raczkuje, czy to oznacza że coś z nią nie tak???

Gość gość
Nie martw sie:) moi chrzesniak zaczal czworakow.....dzien przed tym jak zaczal chodzic:P a bylo to po 11 miesiacu. A synek znajomych,jak nas ostatnio odwiedzali,myslalam,ze.juz smiga na dwoch nogach,bo ma 13 miesiecy,a on jeszcze nie czworakuje. Przemieszcza sienpo swojemu,na dwoch lapkach i jednej nodze;) druga ciagnie za soba.

Gość gość
*Zaczal czworakowac. Raczkowanie to do tylu :P jak rak. Stad nazwa :)

Gość gość
moja zaczęła raczkowac gdzieś w wieku 9 ms- a chodzić w wieku 13 - także to róznie bywa