Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Siadanie raczkowanie mowienie chodzenie

Polecane posty

Gość gość

W ktorym miesiacy dziecko zaczyna trzymac sztywo glowke? W ktorym zaczyna siedziec, raczkowac, mowic i chodzic?

Gość gość
trzymał głowę szybko - ale nie pamiętam dokładnie kiedy siedział w 6-7 miesiącu usiadł z leżenia sam w 11 m-cu' nie raczkował - zakumał jak miał 1,5 roku i przechodził przez tunel ze tak też można 10 m-cy jak stawiał kroki sam mówił - 2 latka zaczął powolutku - teraz ma 3 latka i gada zdaniami choć jeszcze koślawi wyrazy

Gość gość
Dziekuje za odpowiedz. Ja juz sie strasznie niecierpliwie :)

Gość gość
Główka tak w 100% sztywno-ok 3 mce, ale ja mam wcześniaka. Ma 8 mcy i już raczkuje, siada sam z raczkowania, leżenia oraz wstaje przy łóżeczku

Gość wifigdańsk
bedzie trzymac sztywno głowke i siedziec w swoim czasie,nie wolno dziecka na siłe sadzac jak jeszcze nie umie i przytrzymywac poduchami.cwicz cierpliwosc bo bedzie ci potrzebna przy dziecku;] podejrzewam ze to twoje pierwsze dziecko i pewnie jeszcze jest noworodkiem ;]

Kiedy zaczął sztywno trzymać główkę to za cholerę nie pamiętam. Siedział około siódmego miesiąca. Sam usiadł z raczkowania jak miał 9,5 miesiąca, a raczkować zaczął jak skończył 9 miesięcy. Poszedł jak miał 14 miesięcy. Mówić? W grudniu skończy 3 latka a idzie się z z nim w miarę po polsku dogadać od miesiąca ;p A nie po ludzku, tak, że tylko ja i mąż rozumieliśmy to od stycznia, czyli jak skończył dwa lata. Teraz mamy 2-miesięczną córę to jeszcze główki sztywno nie trzyma. Trzeba asekurować.

Gość gość
ha ha ha ma 8 miesięcy i JUŻ raczkuje hahaha to geniusz normalnie, nie już tylko dopiero chciałaś napisać babko, moja miała 6 jak zaczęła a ty o 8 miesiącach piszesz już???/ hahahaha

Gość gość
Moja corka ma teraz prawie 7miesiecy. Okolo 2 mca juz trzymala sztywno glowke. 3 - 4 mc przekrecala sie z pleckow na brzuszek i odwrotnie. 4mc zaczela tez pelzac. 5mc sama zaczela siadac i raczkowac. 6mc zaczela samodzielnie stawac w lozeczku i przy meblach i jest z siebie ogromnie zadowolona :-) :-). :-) Kiedy zacznie mowic to zobaczymy, ale na pewno jeszcze poczekamy, na razie mamy gaworzenie.

Gość gość
Glowke trzymala sztywno bardzo wczesnie bo juz w pierwszym miesiacu. Usiadla sama s pozycji raczkowania majac dokladnie 5 m-cy I tydzien.2 tygodnie pozniej zaczela raczkowac. Majac 6 miesiecy I kilka dni stanela w lozeczku. Teraz ma 7.5 miesiaca I chodzi przy meblach. Jak bedzie z mowa zobaczymy. Na razie codziennie rano budzi nas wesole " dia dia dia " :)

Gość gość
U nas jest najczesciej ,,gi gi gi'' :-)

Gość gość
u nas stabilne trzymanie glowki ok. 2.5 miesiaca - wczesniej tylko na chwile, pelzanie - 9.5 mies., samodzielne siadanie - 10 mies., raczkowanie 10.5 mies., teraz ma 12 mies. i chodzi przy meblach.

Gość gość
główka w drugim miesiącu usiadła w 9 w 10 raczkowała w 13 chodziła samodzielnie Ma 16 miesięcy i dopiero zaczyna mówić pierwsze słowa