Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lucy64646

16 lat i ciąża

Polecane posty

Gość lucy64646

Witam! Dzisiaj zrobiłam test i okazało się że jestem w ciąży... Mam 16 lat. We wrzesniu rozpoczelam 1 kl technikum. Zupełnie nie wiem co mam teraz zrobić. Jak o tym powiedzieć rodzicom?

Gość gość
lekko nie bedzie,tez mialam 16 lat gdy zaszlam w pierwsza ciaze.Bylo ciezko a nawet bardzo ciezko,ale mialam ogromna pomoc ze strony rodzicow w ogole rodziny.Jeszcze jest pytanie co z ojcem dziecka? Ile on ma lat czy jest odpowiedzialny itd...U mnie bylo o tyle dobrze,ze partner byl ode mnie starszy o 9 lat pracowal juz wowczas.Rodzicom powiedz to normalnie,powiedz,ze nie planowalas tej ciazy,ale stalo sie,na poczatku zachwyceni na pewno nie beda( nie wiem jacy sa Twoi rodzice) Nie martw sie wszystko sie ulozy.Ja obecnie mam 40 lat jestem szczesliwa mama 3 dzieci Skonczylam liceum zaocznie potem poszlam na zaoczne studia,nie zaluje niczego,bo czuje sie zupelnie spelniona

Gość gość
a kiedy 17 bd miala?

Gość gość
Co się stało to się nie odstanie. Ciążą to nie koniec świata więc porozmawiaj spokojnie z rodzicami. Zabić cię nie zabiją więc głową do góry. A to że będą raczej źli to normalne. Dla nich to też będzie szok nie codziennie rodzice dowiaduj się że będą dziadkami. Ją nam 20 lat (skończę w grudniu) miałam 19 jak zaszlam w ciążę. Z chłopakiem a obecnym mężem powiedzieliśmy wprost jaką jest sytuacja ( z tym że my powiedzieliśmy jak już się okazało że ciążą żywą i serduszko bije czyli jakoś 8-9 tydzień) trochę rodzice byli w szoku mama moja mniej bo się domyślała ale tato wściekły jak osa. 3 dni się do mnie nie odzywał. A teraz!a jego perełka najdroższą ;) (córkę nam )

Tak sobie pomyślałem, że to fajne - około 34 roku życia być może będziesz babcią :)

Gość gość
Bedzie dobrze, dacie rade ;) to wielkie szczescie !

Gość gość
zamów tabletki z womenonweb

Witam! Przygotowuję program tv, do którego chcę zaprosić nastoletnie dziewczyny, które obecnie są w ciąży i oczekują przyjścia maleństwa na świat. Chcemy porozmawiać z przyszłymi młodymi mamami na temat macierzyństwa w młodym wieku. Zainteresowane przyszłe mamy proszę o wiadomość na adres: pp2013@gazeta.pl