Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MalaMia8888

40 tydzień 3cm rozwarcia

Polecane posty

Gość MalaMia8888

mam 3 cm rozwarcia dziecko bardzo niziutko, lekarz mówi że w tym tyg na pewno urodzę, ale tydzień temu mówił to samo. różnica tylko taka żze wtedy było tak, że miałam 3 cm rozwarcia zewnętrznego macicy a wewnętrzne było tylko na 1cm otwarte. teraz mówi że jest na przestrzał 3cm, z obu stron. Ile ja jeszcze powinnam sobie chodzić z tym rozwarciem? wszędzie piszą że pierwsza faza porodu z rozwieraniem się szyjki trwa około 14 godzin za pierwszym razem a ja już ponad tydzień chodzę i nic. skurcze mnie męczą ale są nie regularne, nikt mnie do szpitala nie kieruje a ja już mam powoli dosyć wszystkiego, jak było z wami? jak szybko postępowało rozwarcie?

Gość MalaMia8888
nikt nie odpowie?

Gość gość
Ją urodziłam w 41 tygodniu. Mój poród to była w ogóle parodia. Nic nic nic aż nagle z dnia na dzień mnie wzięło po wcześniejszym masażu sutkow. Gdyby nie to że lekarka zrobiła mi Masaz szyjki to na bank skończyłoby się u mnie wywolaniem . A czop ci już odszedł?

Gość MalaMia8888
odszedł 5 dni temu, razem ze strużkami krwi więc myślałam żet o już niedługo, piszą że jak jest krew w czopie to szybko idzie ale u mnie nic

Gość gość
U mnie była krew a urodziłam 2 tygodnie po terminie

Gość MalaMia8888
to beznadzieja :( ja już ledwo chodzę, w dodatku mały bd duży wychodzi z usg że ma już 4300, to nie podnosi mnie na duchu. biorę poprawkę na to, że te pomiary są tylko orientacyjne, ale mam też na uwadze to, że moja mama wszystkie dzieci duże miała, a to też podobno warunkuje, mama rodziła 3 razy i wszyscy byliśmy między 4500 a 5500.