Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nawet w Polsce lepiej placa jak w Anglii

Polecane posty

Gość gość

Znajoma pracuje w Warszawie jako ekspedientka, ma 1800-2000 zl netto mc, a w Londynie masz 900-1000...

Gość gość
i tak nie odstraszysz ludzi od wyjazdu do Anglii, wiec daj sobie spokoj z ta zenujaca propaganda dzien w dzien :O

Gość gość
roznica taka, ze w W-wie wynajecie pokoju ile kosztuje? 500 zl? A wynajecie calego mieszkania to koszt ok 1000 zl + czynsz , media itd. W Anglii nie placisz czynszu na spoldzielnie, tylko rent landlordowi, a w PL placisz rent landlordowi + czynsz na spoldzielnie, co podwaja ci wynajem, do tego prad, woda itd... Wychodzi ta sama wegetacja, tylko, ze ze swoimi...

Gość gość
masz zle dane bo pokojw wawie kosztuje 800zl \kawaletrka 1500 plus oplaty

Gość gość
A w Londynie jak zyc za £900? Pokoj £400-500 mc, bilet 1-3 strefa ok.£140, jedzenie jakies smieciowe i tyle. Super nie? A najtansze mieszkanie w biednej dzielnicy £900-1000 mc + wszystkie oplaty: woda, prad, gaz, council tax, tv, internet, telefony i cala reszta (jedzenie, chemia, transport, ubrania...)

Gość gość
nie no lepiej pracować w Warszawie za 1200zł kiedy wynajęcie pokoju kosztuje 800zł :)

Gość gość
Nie no lepiej w Londynie, gdzie pokoj 450-500, a zarobisz 900...

Gość gość
100 razy lepiej :)

Gość gość
Jaaasne. Zycie szczura, pokij w domu z 10 obcymi ludzmi, jedzenie z puszek - rewelacja, 100 razy lepiej.

Gość gość
wynajem pokoju w anglii to koszt ok 350 funtow. Kolezanki na spolke wynajmowaly za 600 funtow mieszkanie poza tym szampon kosztuje 1 funt i jedzenie wychodzi duzo taniej niz w Polsce

Gość gość
Mieć 400 funtów na przeżycie w Londynie, a 400zł na przeżycie w Warszawie to jest kolosalna różnica. Funt jest warty pięć razy tyle, a ceny żywności ubrań kosmetyków są w UK bardzo często niższe niż w Polsce.

Gość gość
majac do wyboru wyjazd za praca do Warszawy lub do anglii - wybieram Anglie. ale autorko nikt cie w UK nie trzyma, wracaj do Warszawy i pracuj na kasie skoro taka bajka tu jest.

Gość gość
W Londynie NIE da sie zyc za £900!!!

Gość gość
w warszawie za 900zł też nie :)

Gość gość
Minimalna w Polsce to 1100 zl na reke, nie 900 zl

co wy macie do tego życia na kupie? Czemu ja nie znam nikogo takiego kto nie byłby samotny lub/i nie studiował?

Gość gość
nie wiem ja pracujac w Anglii bylam w stanie sobie pozwolic na wyjazd wakacyjny 2 razy w roku i cos jeszcze odlozylam. W Polsce nie mialam nigdy takiej szansy. Po roku pracy w polsce odlozylam sobie 2 tysiace zlotych, a nie jestem imprezowa dziewczyna i ubieram sie w sklepach z uzywana odzieza...wiec nie wiem jak to jest. Ale pamietam, ze kosmetyki sa bardzo tanie w Anglii, dla przykladu,dove jest za funta a w Polsce za 10 zl i np bilet autobusowy to jakies 1, 30 funta, a w polsce place 3,40

Gość gość
no a te 1100 robi az taka roznice z 900???? :D nie ma porównania; szybciej w londynie przezyjesz za 900 f niz w warszawie za 1100 :O

Gość gość
Ja w Warszawie bym nie chciala zyc. Bylam tak raz przez jakies 3 dni i depresja. W Londynie tez nie, jest wiele spokojniejszych, mniejszych miejscowosci moja kolezanka w mniejszym miasteczku w Anglii zarabiala 1200 funtow, to byla minimalna, to byla 8 godzinna praca, weekendy wolne, zawsze mozna sobie tam dorobic sprzataniem, czy czyms

Gość gość
1200 funtow nigdy nie bylo minimalna. W Londynie zycie za minimalna to nedza i bieda!!!

Gość gość
moze nie minimalna, nie pamietam, ale wiem ze tyle to poszukaj czegos lepszego

Gość a nie lepiej nauczyc dziecko
a po co z minimalna pensja mieskzac w londynie? pracujesz za min to sie tam nie pchaj, nikt ci nie kaze. chyba lepiej jest mieszkac w jakims innym miescie gdzie nawet za to minimum masz calkiem normalne zycie. w szkocji za cale mieszkanie zaplacisz ok 600 funtow za wynajecie + oplaty

Gość gość
Jeżeli w uk za minimalną żyje się jak szczur, to w takim razie w Polsce żyje się jak g***o. Nie wiem jakim trzeba być mułem, żeby porównywać życie za 400-500 funtów w Londynie do życia za 100 funtów w Warszawie przy podobnych cenach żarcia ubrań kosmetyków. :-O No chyba, że mieszkasz u rodziców, za rachunki nie płacisz, żarcie pod nosek to wtedy rzeczywiście będzie lepiej..

Gość gość
Jakie 400-500? Pokoj maly min.450-500 funtow, bilet, telefon ok.200, jedzenie, chemia min.250. Jak zarabiasz 900 to nie stac Cie na ubrania czy kosmetyki

Gość gość
Skoro jest wam tak źle a tutaj taki raj to dlaczego nie wracacie do Polski? Co tam jeszcze robicie? Siłą was tam trzymają czy co??

Gość gość
"Jak zarabiasz 900 to nie stac Cie na ubrania czy kosmetyki" Sorry ale taki dezodorant adidasa można kupić w sklepie "wszystko po 1 funt" za jednego funta właśnie, a ubrania są tanie jak barszcz na wyprzedażach. Dużo tańsze niż w Polsce. Przestańcie już siać tę antyimigracyjną propagandę, bo to się robi żałosne..

Gość gość
To powiedz mi niby jak Ty chcesz to zrobic? Skoro pokoj, maly w biednej dzielnicy to £450-500 mc, bilet 1-3 prawie £140, telefon, chemia, jedzenie i tyle, a i to bardzo skromnie i na styk.

Gość gość
Ja nie mówię, że to jest wysoki poziom życia, bo nie jest. Ja jedynie mówię, że na taki "niegodny" poziom życia w Polsce nie masz najmniejszych szans. Pracowałem w uk za minimalną, pracowałem w Holandii za minimalną i pracowałem w Polsce za minimalną. To są zupełnie różne światy.

Gość gość
Minimalna w UK, a minimalna w Londynie to duza roznica