Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prezenty dla pan w przedszkolu

Polecane posty

Gość gość

czy w waszych przedszkolach robicie zbiorke na prezenty z okazji dnia nauczyciela lub na zakonczenie roku dodam ze mam dziecko w sredniakach czy to nie za wczesnie rozumiem jak grupa wychodzi z przedszkola moze sie myle jak jest u was

Gość kielbasa krakowska
Dla mnie to jest glupie i mysle,ze nauczycielki wcale tego nie oczekuja. Rodzice sami nakrecaja spirale,a potem sie skarza,ze sa niby oczekiwania i wydatki

U nas sie nie zbierają, ale każde dziecko zanosi kwiatka na dzień nauczyciela i na koniec roku. Tzn nie wiem dokładnie czy kazde, ale jeszcze nie widziałam żeby ktoś szedł bez...niektórzy noszą nawet bomboniery i inne upominki, ale ja uważam że to przesada i kwiatek wystarczy

Gość gość
Jestem nauczycielką. Powiem szczerze, że dla mnie większe znaczenie ma kilka ciepłych, szczerych słów usłyszanych od rodzica niż kwiatek czy prezent dany tylko dlatego, że wypada. Poza tym, ja czuję się niezręcznie dostając prezent, bo czasem jest tak, że rodzic daje, a w zamian oczekuje lepszego traktowania.

Dlatego włąśnie ja szczerze w dowód wdzięczności kupuję pani kwiatka, którego wręcza moje dziecko, za to nie kupuję podarków żeby nie było podejrzeń że to forma łapówki. Jednej gołej różyczki chyba nikt nie uzna z łapówę :o :p

Gość gość
u nas tez kazde dziecko daje kwiatka tak od siebie, nie ma zbiorki od rodzicow bo to wg mnie bez sensu