Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy znajdę pracę w Anglii

Polecane posty

Gość gość
Witam ponownie. Właśnie nie do końca orientuję się jak wygląda życie w Londynie bo w nim nie byłem. Na ceny wynajmu, patrzę tutaj - www.rightmove.co.uk. Niby są oferty na studio w granicach 500 funtów/mc ale wiadomo przecież że to nie centrum i pewnie stan faktyczny jest trochę inny niż ładnie zareklamowane mieszkania. Tak jak pisałem 4 lata temu byłem w UK (Szkocja) to za mieszkanie 2 beedroom flat (dosyć było nawet duże) płaciłem 395 f/mc do tego rachunki oczywiście i spokojnie mieściłem się w 500 funtach. A mieszkanie wynajmowaliśmy w 2 osoby (z kolegą). Ale mówię, to była Szkocja - okolice Glasgow. Do Glasgow było jakieś 30 mil (pociągiem to wychodziło ok. 30 funtów tygodniówka). Realiów Londynu nie znam wogóle ale wydaje mi się, że nawet za 600/mc studio idzie wynająć (może to też być 2-bedroom w dalszej strefie).

Gość gość
Realiów Londynu nie znam wogóle ale wydaje mi się, że nawet za 600/mc studio idzie wynająć xxxxxxxxxxxxx no to jak wiesz lepiej to po co pytasz? wcześniej ci pisali jak jest to nie wierzysz! a skąd u ciebie pewność, że zarobisz 3000 i 1800 odłożysz??? jedź to się przekonasz!

Gość gość
Na pewno 3000 nie zarobię, tylko około 2000 (tak jak pisałem). Nie mam żadnej pewności że tyle zarobię. Wszystko zależy od oferty pracy (z tego co przeglądałem w ogłoszeniach wynagrodzenia wahają się w przedziale 20 - 30 tysięcy rocznie, więc około 2000 GBP netto jest bardzo realne. I na pewno nie odłożę 1800 tylko byłbym w stanie odłożyć około 800-1000 - tak jak pisałem. Więc wydatki na życie w okolicach 1200-1000 nawet w Londynie - chyba pozwalają żyć na skromnym poziomie (minimalna pensja w UK to chyba teraz coś około 6,5 funta zatem na miesiąc wychodzi 1050 ale Brutto - na łapę jakieś 800-900 funtów i ludzie za to żyją nawet w Londynie...

Gość gość
i tyle właśnie zarobisz! 900, nie więcej!

Gość gość
Nie słuchaj POlaczków, oni zrobią wszystko zrobią by zniechęcić innych do przyjazdu, tak się boją o te swoje posadki za 6,31/h.

Gość gość
jedź - to się przekonasz!

Gość gość
Zrozumcie, że nie każdy jest osłem bez kwalifikacji i znajomości języka. Nie oceniajcie innych swoją miarką...

Gość gość
więc zamiast teoretyzować jedź i nam udowodnij, że zarobisz 2000 na miesiąc!

Gość gość
ale czemu Anglia?nie moze to byc np. Holandia?tam tez bez problemu porozumiesz sie po angielsku, a skoro masz takie kursy to mysle, ze z praca nie powinno byc problemu

Gość gość
Witam ponownie. Mogłaby to być też Holandia, jak najbardziej. Celuję w Anglię, ponieważ tam byłem, znam trochę realia, mam te wszystkie papierki - Niny/home officy/ konto otwarte już prawie 8 lat. Holandia też wydaje się atrakcyjna...nie mówię że nie...

Gość milk praline
nikt nikogo nie zniecheca jak chce przyjechac prosze bardzo ale moze szybko sie rozczarowac bo jak ktos tu juz pisal Anglia teraz a Anglia 5 lat temu to jest duza roznica jak ludzie pisza prawde to sie wam nie podoba nie jest tu juz tak dobrze jak dawniej ale jak ktos chce za wszelka cene przyjechac to granica otwarta kupic bilet i juz nikt tu nikogo nie zniecheca

Gość gość
ja przez 5 lat odlozylam na 2-pokojowe mieszkanie w Polsce w Białymstoku, pracowalam jakos sprzataczka, ale pracowalam od godz 9 do 24.00 z malutkimi przerwami, jestem mloda osoba wiec nie odczuwalam zbytnio zmeczenia, i bylam sama, potem zrobilam w collegu 3 letni kurs i znalazlam super prace, nie powiem gdzie bo zaraz mnie zjada ze sie chwale, fakt na poczatku bylo ciezko, ale mimo ze mam sporo znajomych w Londynie i w Białymstoku to tylko jedno malzenstwo odlozylo sobie na dom, reszta wywala kase jak leci, ale to ich sprawa, w Polsce ludzie maja kredyty na 30 lat, wiec ja sie ciesze, teraz mam meza i odkladamy dalej, zeby na stare lata miec troche kasy z wynajmu bo co do emerytury to nie wiem, wiec mozna odlozyc jak sie chce, a ja jestem tego przykladem

Gość gość
Mozna odlozyc, pewno, jak mieszkasz w pokoiku, w domu z obcymi ludzmi i zresz tesco value + zero wyjsc, wakacji, przyjemnosci, zadnego samochodu, domu, ubran itd.itp.

Gość gość
Zapraszam tutaj, pomoze Ci znalezc prace www.goniec.com