Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PRIMABALERINA191919

POMOCY MOŻE KTÓRAŚ COŚ WIE

Polecane posty

Gość PRIMABALERINA191919

Witam serdecznie.Dziś już drugi raz byłam u ginekologa na badaniu.Z obliczeń wychodzi,że jestem w 6-7tyg ciąży. Mam delikatne plamienia ale biorę te tabletki na D.Moja pani doktor trochę mnie straszy.Ale może inaczej.W sobotę 5.10 byłam w szpitalu na badaniu,i lekarz powiedział,że czasem tak jest,że kobiety delikatnie plamią.Tydzień temu we wtorek byłam u ginekologa to mi powiedział,że mój maluch ma 2mm i,że mam przyjaść za tydzień.Dziś mój maluszek ma 2.8-3mm i pani doktor powiedziała,że bąbel jest za mały.Nie wiem co robić mówią mi,że mam iść do innego lekarza i nie sugerować się jedną opinią,a przecież lekarz w szpitalu w sobotę powiedział mi,że na tym etapie tak jest.Pomóżcie,ja odchodzę od zmysłów z mężem staraliśmy się od stycznia o bejbi,płaczę i nie wiem co myśleć. Błagam wypowiedzcie się!

Gość PRIMABALERINA191919
JAKA NIE PLANOWANA? 10 MIESIĘCY SIĘ STARALIŚMY.

Gość gość
na tym etapie tak jest. Mogło do zapłodnienia dojśc później, albo zarodek dłużej się zagnieżdżał, przez co jego wielkość może być mniejsza o tydzień nawet. Na tym etapie żaden normalny lekarz w Twojej sytuacji nie powiedziałby, ze coś jest nie tak, bo jeszcze nic nie wiadomo! No chyba, ze byłoby ewidentne poronienie, ciąża pozamaciczna itd, ale w Twoim przypadku absolutnie nie można powiedzieć, ze coś jest nie tak! Po skończonym 8 tygodniu jak zarodek jest za mały, nie ma tętna to okej, ale teraz jest za wcześnie!

Gość Pralinka Ninka
Nie płacz , uspokój się i pójdz na wizytę do innego lekarza , a najlepiej dwóch , żadnemu nie mów o tym co powiedział poprzedni .. Sama zobaczysz , będzie dobrze :)

Gość PRIMABALERINA191919
I widzisz moja pani ginekolog strasznie mnie zamartwiła bo powiedziała,że już powinno być duże to maleństwo,tzn większe niż jest.To dziecko jest strasznie wyczekiwane,i bardzo upragnione i nie wiem co myśleć.Jestem strasznie załamana.. :(

Gość PRIMABALERINA191919
Pralinka,ciężko mi do tego jestem sama w domu.Mąż będzie dopiero po 14 w domu.. jestem taka smutna.. :(

Gość PRIMABALERINA191919
Ostatnią miesiączkę miałam 25 sierpnia,dodam,że miesiączka była dużo delikatniejsza niż zawsze.Zawsze miałam okresy regularnie.Kochaliśmy się zawsze w dni płodne.Co mam myśleć,dlaczego ona mi takie rzeczy nagadała? :(

Gość gość
póki co to 6 tydzień ciąży Plamienia się zdarzają to nie musi być nic złego. Ale różnie niestety może być. Musisz po prostu czekać i co pokaże następne usg. Dużo leż i odpoczywaj

Gość gość
z obliczen wychodzi:D widzialas zarodek 6 tyg ...nie wiem jak gin.. mogl cos widziec.to jest niemozliwe. brednie piszesz....i ten szpital:D:D:D po co tam chodzisz do parady:D:D:D dziwne ze cie przyjeli.:O

Gość PRIMABALERINA191919
Po to poszłam do szpitala,aby sprawdzić czy wszystko jest ok,ponieważ dostałam Luteine5o po której źle się czułam.Widać,że jesteś nie doświadczona,bo zaskoczę Cię ale widziałam rzeczywiście 3mm ma moj bąbelek.Nie wiem dlaczego próbujesz mnie bardziej pogrążyć,no ale nie uda Ci się bo i tak jestem załamana.

Gość PRIMABALERINA191919
Prosiłam tu o wypowiedzenie się kobiet,które mają jakiekolwiek doświadczenie i też miały podobne sytuacje w życiu.

Gość gość
jak się niepokoisz to idź prywatnie do innego lekarza- dobrze radzą! mozna ześwirować od tego... ja też plamiłam, ale było ok potem... na początku usłyszałam - jest pęcherzyk - i tyle....a po 5 dniach inny lekarz powiedział - jest dzidziuś i bije serduszko! uszy do góry!

Gość Agatha Kyc
Autorko sprawdziłam w karcie ciąży i w 6tc (moja pierwsza wizyta) moje dziecko miało 5,2mm i widać było pulsujący punkcik czyli serduszko. Dodam, że cykle mam regularne. Moim zdaniem powinnaś udać się na konsultacje do innego lekarza z nowoczesnym sprzętem. Często lekarze "chwalą" się takim na swoich stronach internetowych. Na tym etapie ciąża rozwija się wręcz ekspresowo, jednego dnia jest tylko pęcherzyk a po kilku może być już widoczne serce.

Gość PRIMABALERINA191919
Wszędzie piszą inaczej,a ja szukam aby się uspokoić.Mój maluch ma 3mm,i jedni mówią,że to jest normalne,drudzy maja inne zdanie,a pani ginekolog szczerze mówiąc nie była pocieszona.Wiele stron mowi o tym,że w tym wieku ciązy zarodek może mieć 2-4mm no ale to są uogólnione statystyki bo każda z Nas jest inna.Tak mi się płakać chce,że nie umiem się powstrzymać io niczym innym nie myślę.. :(

Gość gość
Jak byłam w 10 tygodniu to moje maleństwo miało 31 mm, ale wcale się tym nie zamartwiałam że jest za małe po prostu wiem że każde dziecko jest inne. teraz z wielkości wychodzi że jestem w 20 tygodniu a z om 19.

Gość gość
u mnie nikt nic nie widział do 7 tygodnia, dopiero w 8 udalo sie ostatecznie ciaze potwierdzic tak wiec u każdego jest to róznie. mi lekarz w badaniu gin powiedział że jestem w ciaży a potem na usg nic nie znalazl i odwołał to, ale po tygodniu już była ciąża widoczna, tylko też mówili ze jest za malo. a teraz jestem w 40 tyg i mały ma miec ponad 4300g także uszy do góry :)

Gość gość
dziwne to co piszesz ja w 9 tygodniu maiłam 22mm zarodek z bijacym sercem, w 5/6 tygodniu nie było nic, ale miałam też niby 2,3 dni później owulację wiec moze to to, teraz jestem 19 tygodniu i młode wyliczone jest tak jak na początku

Gość gość
niczym sie nie przejmuj. ja plamilam przez ponad miesiac, pecherzyk byl plaski, nic nie bylo widac. w ogole naczytalam sie w internecie tyle glupot, ze ryczalam co chwile :D ale wszystko bylo ok, coreczka ma dzisiaj 14 miesiecy i jest cudowna. Idz zrob bete, a potem powtorz za 3 dni. BEdziesz wiedziala na czym stoisz, A leku na D bym nie brała... moja gin. - doskonala profesor w jednym z najwiekszych polskich miast nie dala mi tego mowiac ,ze to bron obosieczna i ze swojej corce by tego nie przepisala. Mowi, ze jak ciaza ma sie utrzymac, to sie utrzyma, a jak nie to zaden du. nie pomoze i lekarze daja to tylko zeby pacjentki sie cieszyly, ze cos sie dla nich robi, a nie odsyla z kwitkiem

Gość gość
a co to w ogole za lekarka, ktora nie zleca pierwsze co badan na przyrost HCG, tylko straszy. To badanie to podstawa na tym etapie i szansa by ocenic czy wszystko idzie w dobrym kierunku

Gość gość
Idz do innego lekarza, najlepiej prywatnie i przede wszystkim sie tak mocno nie przejmuj bo zaszkodzisz dziecku, stres Ci nie pomaga, postaraj sie choc troche uspokoic i zrob to dla upragnionego maluszka :-) powodzenia

Gość gość
Miałam robione badania na BetaHCG,wyszła mi ewidentna ciąża.Pójdę może prywatnie do lekarza .. Już nie wiem co mam robić..

Gość PRIMABALERINA191919
Robiłam testy HCG 1 października.

Gość gość
A jaki wynik wyszedł i który to był tc wtedy?

Gość PRIMABALERINA191919
Z testów wynikało,że 6 tydzień poziom HCG wynosił 369.Co mam robic?

Gość gość
Idź teraz na betę i zrób ją 2 razy w odstępie 48godz. będzie widać czy jest prawidłowy przyrost.

Gość PRIMABALERINA191919
A do gin iść?