Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agbnmxas

czy jak sie czegos przestraszylyscie w czasie ciazy wasze dziecko ma jakies

Polecane posty

Gość agbnmxas

znamie , chodzi o to ze moja znajoma palila w piecu ogien jej polecial , zlapala sie za czolo i jej corka ma myszke brazowa kolo oka

Gość agbnmxas
a ja dzis tez sie przestraszylam i zlapalam za twarz:/

Gość gość
To nie chodzi o to że sie przestraszyła. Moja babcia zawsze mówi że jak sie oparzy to dziecko może mieć znamię i żeby sie nie dotknąć w to miejsce tylko w niewidoczne np w pośladek. Ona tak miala że oparzyla sie w palec i dotknęła sie czoła przy samych włosach i jej syn mial znamię w kształcie takiego plomyczka.

Gość marekfoch
Akademia RodziceMalucha.pl w Warszawie Bezpłatna konferencja dla rodziców dzieci w wieku od 1 do 3 roku życia. TEMATYKA: Odżywianie dzieci – kształtowanie prawidłowych nawyków żywieniowych Sygnały ostrzegawcze w rozwoju psychoruchowym dziecka (z uwzględnieniem sfery umysłowej, emocjonalno – społecznej, ruchowej) Logopeda radzi, czyli jak zapobiegać opóźnieniom w rozwoju mowy dziecka? Mamo, tato, co Ty na to? O opiece, pielęgnacji i rozwoju małego dziecka Wychowanie wg koncepcji rodzicielstwa bliskości W konferencji weźmie udział m.in. autorka książki „Dziecko z bliska”, pierwszej polskiej książki o rodzicielstwie bliskości, psycholog dziecięca – Agnieszka Stein oraz fizjoterapeuta, autor serii „Mamo, tato, co Ty na to? – Paweł Zawitkowski. Termin: 10 października 2013, Sala Żółta, Budynek FOCUS, Al. Armii Ludowej 26, Warszawa Czas trwania: 17:00 - 21:00 Warunkiem uczestnictwa w konferencji jest wypełnienie i przesłanie formularza zgłoszeniowego.

Gość co  w tym dziwnego ze ktos wyd
to są bzdury:D wg. przesądów jak sie spojrzy w dziurkę w drzwiach kto przyszedl to dziecko bedzie mialo zeza:D, ja patrzyłam i moje dziecko ma sliczne oczki(ma juz 9 lat), na miescie przestraszylam sie przechodzac przez ulicę i zlapalam za palec i tez nic to nie spowodowalo, w jakie wy glupoty wiezycie:D:D

Gość co  w tym dziwnego ze ktos wyd
wierzcie*

Gość gość
ja się przestraszyłam kominiarza i teraz moje dziecko ma znamie w kształcie kominiarza na samym srodku czola. Dziewczyny to nie zarty!

Gość gość
ja ostatnio tak sie wkurzyłam na swoją mamę... też się wystraszyłam a ta zaczęła do mnie krzyczeć,, gdzie si e złapałaś??!!" boże no mówię wam.. wystraszyłam się tego bardziej niż rzeczy która pierwsza mnie wystraszyła... cały dzień się do niej nie odzywałam jak mi w końcu powiedziała o co jej chodziło... skąd Ci ludzie biorą takie przesądy to nie mam pojęcia

Gość agbnmxas
nie wiem czy przesady , po prostu u kol widze jak wraz z dzieckiem rosnie jej plamka nad okiem

Gość bo w budkach z hamburgerami
Zawsze mnie to smieszylo. W coazy polalam sobie noge i reke wrzatkiem,krzyknelam,podskoczylam,zlapalam sie a dziecko nie ma ani jednego pieprzyka nawet :P

Gość gość
Jeśli wieszasz firanki i myjesz okna pod koniec ciąży, dziecko okręci się pępowiną (moje było okręcone, a żadnej z tych rzeczy nie robiłam. Może się okręciło przez samo moje jęczenie, że nie mogę patrzeć przez takie brudne szyby, i odgrażanie się, że chwycę za ścierę zaraz po porodzie, he he). Korali i łańcuszków też nie wolno nosić w związku z tą pępowiną. I pod sznurami z praniem przechodzić – powód jak wyżej. Jeśli podnosisz ręce do góry, dziecko urodzi się z wadą serca. W ciąży nie wolno nic robić z włosami, a w szczególności nie można ich farbować (tak, zdecydowanie lepiej straszyć odrostami. Żeby farba zaszkodziła dziecku, musiałaby być wprowadzona do krwiobiegu. Ciekawe jak). Obcinanie włosów w ciąży skraca życie dziecka. Dotykanie brzucha w ciąży przynosi szczęście (nie obmacywały was przypadkiem sąsiadki? Jeśli tak, to już wiecie dlaczego) Jeśli brzuch dotknie dziad, to szczęście jest szczególnie wielkie (no, to do meneli marsz) Jeśli się wystraszysz czegoś i złapiesz się za jakąś część ciała, to w tym miejscu twoje dziecko będzie miało znamię, czyli myszkę (cholera, nie przypominam sobie, żebym się za coś łapała przy oglądaniu horrorów i thrillerów. Co najwyżej zakrywałam się kocem. Jak zinterpretować koc?) Jeśli się w ciąży poparzysz, dziecko będzie miało w tym samym miejscu znamię. Jeśli spotkasz rudego i na niego popatrzysz, twoje dziecko będzie miało włosy koloru wiewiórki (osoby, których mąż jest rudzielcem, mają wobec tego przerąbane) Jeśli zapatrzysz się na brzydkiego, twoje dziecko będzie straszyć facjatą (analogicznie do rudzielców: żony mężów nieprzesadnie przystojnych przegrywają już na starcie). Jeśli popatrzysz na dziecko upośledzone, twoje też będzie upośledzone. Jeśli w ciąży lubisz długo pospać, to dziecko będzie spało tak samo (ech, żeby to była prawda…) Jeśli masz mdłości rano – będzie dziewczyna, jeśli wieczorem – będzie chłopak (osoby odczuwające mdłości przez cały dzień naprawdę mają problem…) Jeśli w piątym miesiącu ciąży brzuch nadal ma gabaryty symboliczne, to z dzieckiem jest coś nie tak (no, bo żeby było wszystko dobrze, trzeba wyglądać jak słonica) Płeć dziecka da się wyczytać z układu rąk (ot, zagadka…) W ciąży można spokojnie palić i pić, bo to relaksuje (tu mi się przypomina dziewczyna, z którą leżałam w szpitalu po porodzie. Opowiadała, jak to w poprzedniej ciąży w trzecim trymestrze zakupiła w monopolowym żubrówkę 0,7 i sok jabłkowy, po czym wszystko wypiła sama. Widocznie organizm potrzebował – powiedziała) Jeśli w ciąży masz zgagę, dziecko urodzi się kudłate (kudłatość to nic złego – moje urodziło się z pokaźną fryzurą, która w ogóle się zresztą nie wytarła) W ciąży powinno się jeść za dwoje (no, ten przesąd bywa szczególnie zgubny) Jeśli w ciąży zdarzy ci się brać na ręce prosiątka (no, bo mieszkasz na wsi na przykład), to twoje dziecko urodzi się z raciczkami. Jeśli masz już jedno dziecko i jesteś w drugiej ciąży, to patrz, co twój potomek mówi. Jeśli najpierw powie „mama”, urodzisz dziewczynkę, jeśli „tata”, urodzisz chłopca. Jeśli jesteś w ciąży i ktoś cię poprosi na chrzestną, to nie możesz się zgodzić, bo twoje dziecko umrze. Mój faworyt: nie wolno w ciąży spoglądać przez dziurkę od klucza, bo dziecko będzie głupie. Hit hitów: jeśli cerujesz sobie skarpetkę nie ściągając jej z nogi, dziecko będzie miało w tym miejscu zrośnięte paluszki.

Gość gość
A nie wiesz czemu nie mozna siedziec z podkulonymi nogami?bo tak siadalam i tesciowa mnie straszyla,ze nie wolno + wyzej wymienione powody. A robilam wszystko co zakazane na liscie wyzej i ani jedna rzecz sie nie sprwdzila. A ze wzgledu na prace mam na codzien stycznosc z dziecmi uposledzonymi m.in z downem.dziecko zdrowe:)zgaga jak cholera-dziecko lyse. Wieszalam pranie,malowalam sufit,pralam i wieieszalm firnki. I ani rzu nie owinelo sie pepowina. Lancuszek nosilam codziennie:) obcinalam i farbowalam wlosy, poparzylam sie. Itd.itd. nawet ani jednego zbiegu okolicznosci:)

Gość gość
A ja z dziurka od klucza slyszalam ze bedzie slepe na jedno oko! No coz,na razie nie zauwazylam by mial z tym problemy

Gość Siggy
Gosciu z 11:34 jestws niesamowita.Uwielbiam Cie:)

Gość gość
Znajoma wystraszyla sie balona, zlapala za brzuch kolejne usg wykazalo glowe raczki i cos jak balon bez nozek, okazalo sie ze ten balon to brzuch bo chlopczyk mial cos nie tak z siusiakiem i nie wydalal moczu na zewnatrz ciaza zakonczona w 13 tygodniu

Gość gość
Moja bratowa w ciąży farbowała włosy,upaćkała sobie ręce i dziecko urodziło się z czarnymi plamami na rączkach, u mnie zaś moja babcia miała myszkę na klatce piersiowej, moja mama ma taką w tym samym miejscu, ja mam taką samą i mój syn też ma- dziwne to takie ale jakoś z pokolenia na pokolenie ta myszka przechodzi :)

Gość gość
ja farbowalam wlosy w ciazy 2x, rece do gory bralam bardzo czesto, przechodzilam pod bramka, bo chodzilam na skroty, patrzylam przez dzieurke:D dziecko na 15 lat i nic mu nie dolega:D ma sie bardzo dobrze, uczy sie swietnie,ze dostaje stypendium :D takie sa wasze bzdury

Gość gość
Ja w 7 mies.Ciąży poparzyłam sobie nogę i polowę brzucha( chciałam odcedzić kartofle i do dzisiaj nie wiem jakim cudem wylałam na siebie wrzatek).Wygladało to masakrycznie i moja gin. chciała nawet mnie wysłać z tym do szpitala.A moja córka nie ma ani jednego znamienia-chociaż szczerze się przyznam że sie trochę bałam;-)

Gość gość
to znamie idiotko,genetycznie zakodowane:d witamy polsko!kochamy cie za twoje sredniowieczne przesady:d

Gość gość
spadłam ze schodów w ciąży, i w tym miejscu gdzie miałam największego siniaka - mój synek ma znamię

Gość gość
u patologii to normalka ze sie spada ze schodow:D pewnie pijany mąż zwalił:D ale i tak sie nie przyznasz:D:D

Gość gość
No wlasnie genetycznie uwarunkowane ja mam znamie w identycznym mejscu co moja mama ,moi synowie nie maja znamion ale starszy ma pieprzyki dwa na plecach w tym samym miejscu co mąż,a te gadania to zabobony ,ja tez je znam od babci.

Gość gość
a ja mam znamie na brzuchu bo moj ojciec alkoholik uderzył mame w brzuch jak była ze mna w ciazy... Sama tez jak bylam w ciazy to robiłam te wszystkie zakazane zeczy i mojej coreczce nic nie jest-ja w zabobony nie wieze.

Gość ciekawa87
Te przesady to obowiazuja cala ciaze, czy tylko do ktoregos miesiaca?

Każdy wierzy w co chce... Ja w te bzdury nie wierzę.. Myłam okna itd, łapałam się za głowę, oparzyłam też, łapałam oparzenie itd itp i mały nie ma w tych miejscach znamion ani niczego. Okręcony też nie był.. Moja mama nie przypomina sobie, żeby będąc ze mną w ciąży łapała sie czy cokolwiek, a ja mam plamę na przedramieniu. Od urodzenia. Przez jakiś czas po porodzie miałam taka samą "łatę" na oku..Na szczęscie ta zeszła :P

Gość gość
Sraty pierdaty, ja się całą ciążę nie oparzyłam, nie przestraszyłam a moje dziecko ma znamie na tyle główki.