Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adelajdaa86

Ile dostaniecie emerytury z ZUS przyznać się kto dostał już wyliczenia

Polecane posty

Gość adelajdaa86

Moja mama przepracowała 25 lat. Część w służbie zdrowia i troche w zakładach mięsnych. Wyliczyli jej że jak teraz pójdzie na emeryture to dostanie 150 zł, a jak pójdzie po 62 roku życia to 306 zł. Żyć nie umierać. Ja dostaje więcej z MOPSu :D Moja druga ciotka po 35 latach pracy jako ratownik medyczny dostałaby teraz niecałe 1000 zł, a gdyby przeszła po 62 latach to dostanie 1400 zł :D Nie warto pracować legalnie. Lepiej na czarno albo wyjechać zagranice bo tu nic nas nie czeka.

Gość ach ja nie dożyję
1415 zł

Gość gość
Jak teraz pójdzie na emeryture to dostanie jakies 650 na rękę, bo tyle wynosi minimalna emerytura. Jeśli ktoś ma staż pracy co najmniej 20 dla kobiet i 25 dla meżczyzn to państwo dopłaca do emerytury jeśli ZUS wyliczył poniżej 650. Chociaż za parę lat pewnie to się skończy, bo deficyt coraz większy i każdy dostanie tyle ile mu ZUS wyliczy.

Gość adelajdaa86
to czemu mojej mamie przyszło 150 zł skoro 600 to najniższa?

Gość adelajdaa86
a wczoraj baba z urzędu pracy powiedziała mi że też jej przyszło i za jej 15 lat pracy wyliczyli na razie niecałe 300 zł emerytury

Gość gość
adelajda, może te 150 zł to z OFFE? a nie z ZUS-u?

Gość gość
Bo tyle widocznie ma ze składek, a jak mowię jeśli ktoś nie ma składek na minimalną to państwo musi mu dopłacać, bo nie można mieć obecnie niższej emerytury niż 650. Warunkiem sa te okresy składkowe.

Gość gość
A jak odprowadzam 600 zł składki to ile dostanę miesiecznie?

Gość doktor78
Myślę,że bardzo dobrym pomysłem jest fundusz emerytalny dla wielu z nas jest to możliwość na większą emeryturę. https://www.pkopte.pl/ofe/