Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sprzedaż zniczy

Polecane posty

Gość gość

Czy orientuje się ktoś ile można zarobić sprzedając znicze i wiązanki oraz chryzantemy przed dniem Wszystkich Świętych. Ile można wyciągnąć na dzień w ostatnim tygodniu przed wszystkimi świętymi odliczając koszt towaru?

Gość gość
W marketów słabo opłacalny biznes, jedynie koło cmentarza ale tam trzeba mieć pozwolenia itd....ciężko jest

Gość gość
w dobie marketów miało być

Gość gość
Myślę stanąć na targowisku z towarem, chciałabym jakieś bardziej szczegółowe informacje, ile sztuk średnio można sprzedać w ciągu jednego dnia zniczy, kwiatów i wiązanek oraz jaki wychodzi średni zysk - nie utarg. I pytanie kieruję do ludzi którzy się tym zajmują lub zajmowali.

Gość gość
ja próbowałam i kiepsko....jak wyzej ceny marketów powalają....musiałabyś naprawdę dużo wpakować w fajny towar inny niż proponują markety ale to też ryzyko....jak masz zdolności florystyczne to proponuję wiązanki jakieś 20 zł na czysto a sztuk...hm zalezy od miasta i miejsca

Gość gość
Ludzie, którzy się tym zajmują, zapierniczają teraz jak króliczki duracell, a nie na kafe siedzą. W listopadzie zapytaj.

Gość gość
Czyli wiązanki i kwiaty są bardziej opłacalne. Dziękuję za cenną wskazówkę.

Gość gość
Nie życzę sobie tutaj bezsensownych uwag. Nie pytam o to co robią inni i nie będę dyskutować tutaj o swoim statusie. A tak na marginesie żywe wiązanki w 100 % wytrzymają do 1 listopada jeśli zrobię je już dziś. Może powinnam się już wybrać na giełdę kwiatową i kupić cięte kwiaty i trzymać w lodówce. Także nie pytam tu ludzi bez zielonego pojęcia i nie proszę o krytykę!

Gość gość
Tak wiązanki ale jakieś ładne bo jak patrze na niektóre to masakra...nasrane wszystkie kolory naraz. Gałązki z choinki z lasu zawsze to taniej :)

Gość gość
U nas najwięcej schodzi takich z żywym podkładem a kwiaty sztuczne

Gość gość
Dziękuję za cenne podpowiedzi,do tego momentu wnioskuję, że opłaca się bardziej wiązanki, niezbyt pstrokate, przemyślane zestawienie kolorów, sztuczne kwiaty + żywy podkład.

Gość gość
Dokładnie tak!!!

Gość gość
A jakie kolory kwiatów we wiązankach są najczęściej wybierane? Czerwień, biel, pomarańcz, łososiowy, fiolet, żółty. Wiązanki duże, średnie czy małe? Jaki kształt? Kropla, wrzeciono, okrągła?

Gość gość
Halo, czy jest tutaj ktoś kto mógłby mi pomóc?

Gość gość
Myślę że to już rzecz gustu indywidualnego klienta. Osobiście to pewnie wybrałabym fiolety, biele, odcienie zółtego, pomarańczy...itp kształt to raczej wrzeciono no i średnie takie...zrób parę sztuk i sama zobaczysz co najlepiej idzie i potem tą drogą będziesz podążać,klienci może sami będą coś sugerować to może jakieś zamówienia się pojawią, albo teżna miejscu można robić z takich kwiatów jak klient sobie zażyczy możliwości jest wiele,,,życzę powodzenia!

Gość gość
Orientuje się ktoś gdzie kupić znicze w ilości hurtowej?

Gość gość
Ja pracuję na cmentarzu i zajmuje się sprzedażą zniczy i kwiatów. Znicze zamawiam od huty szkła www.slawa.com.pl Zajmują się oni produkcją i hurtową sprzedażą zniczy. Jeżeli potrzebujecie zniczy w hurtowych ilościach to warto się do nich zgłosić.

Gość gość
pracowalam w fabryce zniczy ze mna pracowalgosc co mial stoiska na wroclawskim cmentarzu osobowice Z jednego stoiska na czysto na tydzien przed swietami zaduszkowymi mial 20tys zl zysku ale byly toduze stoiska napewno sie oplaca jednak watpie ze znajdziesz gdzies miejsce na handel i towar w hurtowniach ludzie maja teren tak obcykany ze juz w czerwcu maja zamowione miejsca i towar za pozno sie obudziles przykro mi

Gość gość
przed Wszystkimi Swietymi najlepiej jest zamowic znicze np w Zakladzie Pogrzebowym. Osobiscie kupowalismy je w http://anubis.info.pl/ - to naprawde wazne!